slimmer-dan-fille
slimmer-dan-fille

Lap – is het weer september? Einde van de zomer, comeback van de file?! Grote kans dat je om de verkeerschaos te vermijden al Waze of GoogleMaps gebruikt. Maar ook deze 5 tips helpen!

HEREWeGO

Op zoek naar een navigatie-app die niet al je data opvreet maar wel logische route-aanwijzingen geeft? Zo duidelijk dat zelfs je oma de juiste afslag zou nemen in een drukke stad waar ze nog nooit is geweest? Installeer dan HERE WeGO! Deze verkeersapp is gratis en gebruiksvriendelijk en laat je toe om alle kaarten te downloaden, waarna je ze ook offline kunt gebruiken.

Gratis voor iOS en Android

Inrix

Inrix is een verkeers-app die steunt op informatie van gebruikers. De community meldt files, flitspalen of parkeerplaatsen. Net als bij Waze dus, al speelt Inrix handig in op jouw ziekelijk competitieve, euh sorry, sportieve mentaliteit. Elke keer dat je een file meldt, geeft Inrix je punten. Mooie troost: je staat misschien stil in de file, maar op het Inrix Leaderboard zoef je omhoog!

Gratis voor iOS en Android

Klas op wielen

Slimmer dan de file – klinkt dat als een droom? Slimmer dankzij de file is zonder meer realistisch. Beluister een leuke podcast terwijl je aanschuift en maak van je wagen een rijdende leer- (en lach)plek! Begin met het luchtige Werk&Leven van blogsters Kelly en Anouck. Dit West-Vlaamse duo geeft je tips voor een betere work-life balans. Zoals ‘How to get shit done’ en ‘Je moet je partner ontzien’.

Doe niet (meer) mee

Verkeers-apps om de file te omzeilen zijn maar lapmiddeltjes. En fileratten die andere bestuurders voorbijsteken zijn niet slim, wel irritant. Echt superslim ben je pas als je files gewoon geen plaats geeft in je leven. Omdat je naar het werk fietst of treint, bijvoorbeeld. Of omdat je in ploegendienst werkt, zoals Jolinde: “Ik had nooit gedacht dat ik een job zou kiezen op 50 kilometer van mijn woning. Maar ik doe het werk graag en rijd buiten de spitsuren. File heb ik dus niet.”

Carpool Karaoke

De Britse komiek en tv-presentator James Corden doet het met wereldsterren als Ed Sheeran en Adele. Waarom zou jij het dan niet eens doen met collega’s? Rijd samen naar het werk en brul luidkeels mee met de radio. Zoveel plezier maakt de werksfeer beter en de file korter. Of zou dat laatste een akoestische illusie zijn?!

PS: Vier apps voor een vlotte werkdag en vacatures die het filerijden waard zijn.