Yes_Ok
Yes_Ok

1 januari lonkt op de kalender. Traditioneel maken we rond deze tijd onze lijstjes met goede voornemens. Maar weet je wat? We doen voor 2024 eens iets anders! Gun jezelf een break van het voortdurende hollen-vliegen-moeten. De plannen voor de toekomst maken we later wel. Deze eindejaarsperiode omarmen we al wat mooi was in 2023. Vier tips!

We leven vandaag aan een hoog tempo. Vakanties, feestjes en mooie momenten? Ze gaan in een flits voorbij. Meteen erna slorpt de dagelijkse drukte ons weer op. Dat is jammer! Door regelmatig stil te staan bij wat goed gaat in je leven, komt er heel wat positieve energie vrij.

Lijstjes van drie

Neem eind december even de tijd om te gaan zitten met pen en papier (en een warme chocomelk, dat mag ook.) Graaf in je geheugen. Met welke drie mensen voelde je je dit jaar verbonden? Welke nieuwe plaatsen heb je bezocht? Denk eens aan drie warme dagen in de zon. Drie lange wandelingen... Hoe meer ‘mooie momenten’-lijstjes je opstelt, hoe vrolijker je zult worden.  

Compli-kerstkaarten

Niets doet zo’n deugd als een oprecht compliment. Toch zijn we vaak te verlegen om elkaar te complimenteren. Schrijf daarom eens geen cliché (zoals ‘fijne feestdagen’) op je kerstkaarten. Haal een concrete herinnering op: ‘Weet je nog hoe we mosselen aten in Oostende/de slappe lach hadden tijdens Eurovision/van onze SUP vielen in de rivier?’ En dan kop je het compliment binnen: ‘Zoveel plezier heb ik alleen met jou – meer van dat in het nieuwe jaar!’ Wedden dat je zélf opvrolijkt van zo’n compli-kerstkaarten voor je vrienden? 

Maak een fotokalender

Nagenieten is de beste vorm van genot. Of in elk geval de goedkoopste (je hoeft geen tickets/cadeaus meer te kopen), de minst stresserende (je moet geen tafels dekken of outfits klaarleggen) en de meest rimpelloze (in je hoofd is het nooit te warm of te druk). Zorg dus voor een portie napret van alle festivals, reizen of party’s die je dit jaar meepikte. Maak een muurkalender met je leukste foto’s. Zo geniet je in januari 2024 nog een beetje na van die leuke sneeuwmiddag, precies een jaar eerder.

Vier een sterk punt van jezelf

We zijn vaak onze ergste criticus. Er is altijd wel iets dat we in onze eigen ogen verprutsen: ons uiterlijk, het huishouden, de relaties met familie... Draai de knop eens helemaal om en benoem iets wat je góed deed (of bijleerde) in het afgelopen jaar. Iedereen heeft zwakke en sterke punten, jij ook. Geef deze keer aandacht aan de beste versie van jezelf en beloon die met een bloemetje, een kerstkoffie of een uurtje nietsdoen. De attentie mag iets kleins zijn. Zolang je jezelf maar waardeert.   

PS: De hele ploeg van Tempo-Team @Home is dankbaar voor jullie inzet in 2023. Wij wensen al onze huishoudhulpen een gezond en gelukkig 2024!