Van meer productiviteit tot een betere werksfeer, lees er hier meer over Samen lachen om een moeilijke situatie, een intern chatbericht met een leuk gifje - humor tijdens het werk zit hem in de kleine dingen. Máár, het effect is eens zo groot! Of je nu samen op kantoor zit, de werkvloer deelt, of van thuis werkt: humor doet het ‘m - en wel hierom:

Humor en lachen, dé boost voor werkplezier

Humor is belangrijk om ons goed te voelen op het werk. Een bedrijfscultuur die mensgericht is en goed zit, zorgt voor minder stress én meer werkplezier. Wie plezier heeft in zijn of haar job, die lacht vaker. 

Herkenbaar? (We hopen alvast van wel)

Mensen die humor op het werk gebruiken, zijn productiever, hebben minder last van stress en voelen zich beter in hun vel.

Humor op het werk verlaagt het ziekteverzuim en verhoogt de productiviteit

Humor zet onze hersenen aan het werk en zorgt voor meer focus. Mensen met een positieve mindset zouden tot 31% productiever zijn, lezen we op hbr.org. 

Sterker nog

Met humor kunnen we:

Humor laten werken? Grijp elke kans!

In ons RED Report-onderzoek geeft 81% van de werknemers aan dat een werkvloer met humor hen gelukkiger maakt. 

Hier alvast 5 momenten waarbij humor van pas komt:

#1 Rekrutering

Bij NASA checken ze of kandidaten gevoel voor humor hebben. Straffer nog, humor wordt er beschouwd als een teken van intelligentie. Het zegt veel over je persoonlijkheid en is een goede indicator van de match met je werksfeer en bedrijfscultuur.

#2 Meetings

Work hard, play hard. Geef je meeting eens een onverwachte naam. Hoe ziet je eerste slide eruit? Wat zou een grappige achtergrond doen tijdens de Zoom-meeting? Uitproberen maar!

#3 Communicatie

Gemiddeld krijgen we 112 e-mailtjes per dag. Gebruik humor als stopping power om op te vallen én de aandacht vast te houden. Dat kan al in je subject line. 

#4 Team-momentjes

Volgens ons RED Report-onderzoek vindt ongeveer 61% het belangrijk om samen met collega’s te lunchen. Een uitgelezen moment om even uit te blazen en ook eens een fijne informele babbel te hebben.

#5 Opleidingen en leermomenten

Kinderen nemen al spelend info op. Bij volwassenen heet dat ‘gamification’. Een droge vragenlijst kan een verrassende quiz worden. Een check na een presentatie wordt een Kahoot. Alternatieve manieren van opleiden en bijleren, weet je nog?