feedback_geven
feedback_geven

Hou jij nog het jaarlijkse evaluatiegesprek? Tempo-Team niet. Wij gaan voor een feedbackcultuur waarin medewerkers op élk moment kunnen praten over hun doelstellingen, verwachtingen en ontwikkeling. Dat maakt henzelf én ons bedrijf wendbaarder. Ontdek hoe deze feedbackcultuur ook voor jou kan werken.

Exit evaluatiegesprek!

Je kent het voorgekauwde scenario: bedrijven leggen doelstellingen vast en medewerkers stemmen er hun targets op af. Een halfjaar later volgt een tussentijdse evaluatie en nog eens zes maanden later hét evaluatiegesprek. Maar wat als er een kink in de kabel zit? Dan spot je die misschien te laat. En dat is nefast voor de motivatie en productiviteit

Talent aantrekken en behouden? Met feedback lukt het beter.

Bovendien zijn vooral jonge talenten gretig op zoek naar feedback. Ze willen constant bijleren om te groeien en verwachten dus meer dan één gesprek per jaar. Bouw daarom aan een bedrijfscultuur waar iedereen zonder oordeel zijn zegje mag doen. Dan zit je gebeiteld als aantrekkelijke werkgever. En dat helpt ook om je bestaand talent aan boord te houden, ongeacht de leeftijd.

Enter de feedbackcultuur

Bij Tempo-Team pakken we het zo aan: van drie evaluatiegesprekken per jaar schakelden we over naar een cultuur waarin we elkaar continu feedback geven. Want een goed gesprek tussen manager en werknemer moet op élk moment kunnen. Liefst op initiatief van die laatste. Deze aanpak doopten we ‘Great Conversations’.

Vertrekpunt van dat goed gesprek? Dat is onze online HR-tool. Managers delen er hun doelstellingen. Werknemers kunnen er op elk moment terecht om feedback te vragen: Ben ik goed bezig? Wat kan beter? Ook pijnpunten mogen op tafel. Wel altijd in een constructieve sfeer die medewerker, team en bedrijf vooruit helpt.

Onze ultieme wens: een bedrijfscultuur waarin echt alles bespreekbaar is – tussen manager en medewerker en collega’s onderling – en waarin zo’n Great Conversation zelfs aan de koffiemachine kan.

Voordelen van de feedbackcultuur?

  • Zelfreflectie en persoonlijke groei - Krijgen je medewerkers regelmatig opbouwende feedback? Dan geef je hen de bouwstenen in handen om aan zichzelf te werken.
  • Uit de comfortzone – Je prikkelt je collega’s om situaties eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Wedden dat ze creatiever uit de hoek komen?
  • Sneller bijsturen - Lukt iets niet? Dan hoor je dat meteen. Je haalt die kink in de kabel er dus snel weer uit.

De continue feedbackcultuur is dus een prima voorbeeld van ongedwongen samenwerken. Hoe dat een sleutel vormt tot meer werkplezier? Daar leest u meer over in dit interview met Leo Bormans, expert in het onderzoek naar werkplezier.