Om je lichaam in vorm te houden, kan je sporten. Om je hersenen te trainen kan je… spelletjes spelen. Natuurlijk zou je een ouderwets potje Scrabble kunnen spelen, maar je kan je brein net zo makkelijk aanscherpen met een van deze coole apps.

PEAK 

Peak is bij uitstek de knapste en meest gepolijste brain training app die momenteel op de markt is. Je kan kiezen uit een collectie korte spelletjes die elk de focus op een ander terrein leggen. Vandaag train je je geheugen, morgen kies je een taalspelletje, overmorgen test je je reactievermogen, en over een maand of twee ben je de nieuwe Einstein. Hoppa! 

HOLES AND BALLS 

Holes and Balls is een soort digitale flipperkast, maar dan slimmer. Hoe langer je speelt, hoe venijniger en uitdagender de obstakels. Het doel van de app is om je logisch denkvermogen aan te scherpen. Waarschuwing: kan verslavend werken. 

LUMOSITY 

Noem Lumosity gerust de personal trainer onder de apps. Je start met een basisoefening die je grijze massa test op tal van vaardigheden zoals het onthouden van vormen, namen, kleuren… Van zodra de app je sterktes en zwaktes in kaart heeft gebracht, ontwerpt het een trainingsschema. Overzichtelijke statistieken houden je vooruitgang bij. Handig voor wie dat extra duwtje soms nodig heeft. 

ARE YOU FASTER 

En het antwoord is: wellicht niet. Are you faster is een eenvoudig spelletje om je reactievermogen te testen. Spelers moeten op de juiste gekleurde bolletjes drukken van zodra ze verschijnen. Leuk is dat je met of tegen andere spelers kan spelen, en je reactievermogen tot op de milliseconde kan vergelijken. Voor competitiebeesten dus. 

UNBLOCK ME 

Beet jij je tanden als kind ook stuk gebeten op onmogelijke schuifpuzzeltjes? Dan is de kans groot dat deze app helemaal jouw ding is. Unblock me is een uitdagende schuifpuzzel waarbij je blokken van verschillende formaten uit de weg moet schuiven om het rode blok naar de uitgang te krijgen. De app biedt 4 levels – van beginner tot expert – en 14.500 puzzels. Om je vingers en je hersenen eens lekker loos op te laten gaan.