Veilig & gezond op het werk: 6 tips

Deze week is er in heel Europa extra aandacht voor ‘Veiligheid en Gezondheid op het Werk’. Met deze tips geef je arbeidsongevallen geen kans. En blijf je fit aan de slag tot je 67ste.

Werken is gezond – laat ons daarmee beginnen. Zeker als je aan de slag gaat via Tempo-Team! Wij beseffen goed dat onze uitzendkrachten telkens weer beginnen in een onbekende omgeving, vaak bij machines die nieuw zijn voor hen. Daarom geven wij bedrijven advies om de veiligheid van tijdelijke werknemers te garanderen. En dat loont! Als uitzendkracht bij Tempo-Team loop je 8,5% minder kans op een arbeidsongeval dan bij de concurrenten…

Tegen 2030 zal bijna 1 werknemer op 3 in Europa ouder zijn dan 55. We moeten gezond oud worden, willen we met z’n allen zo lang aan de slag blijven. Daarom is een veilige en gezonde werkplek essentieel. Een stukje heb je zelf in de hand. Denk altijd aan deze tips!  

  1. Doe jij zwaar werk? Vraag de juiste bescherming! Van kniebeschermers en oordoppen op maat tot knappe staaltjes technologie die je helpen om zware stukken te tillen… Het zijn geen prullaria voor The Gadget Show, maar items die zorgen dat jouw lijf een volledige loopbaan mee kan.

  2. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is een preventiecursus altijd een goed idee. Ismail (48), chauffeur bij TDL beseft dat: “We leerden tips om een juiste startbeweging te maken als we een zwaar palet duwen. Dat maakt veel verschil, zo kun je je lichaam echt sparen.”

  3. Ga voor die extra opleiding! Mensen krijgen vleugels als ze weten dat ze vooruit kunnen. En niet alleen ons lijf, ook onze motivatie moet mee tot onze 67e verjaardag... Jonas (20), productiemedewerker bij Kuehne+Nagel: “Het vooruitzicht om reachtruckchauffeur te worden – waarvoor ik nu in opleiding ben -, spreekt me enorm aan.”

  4. Sport op het werk (als dat kan). Lichaamsbeweging is de beste manier om fit en positief te blijven. Extra punten dus als jouw werkgever een fitness- of yogaruimte voorziet. Of douches voor wie graag naar het werk fietst.

  5. Grappig en gezellig zijn gezond. Gelukkige werknemers houden hun job 3 keer zo lang vol. En lang aan het werk blijven, dat is de uitdaging… Denk dus niet dat een ‘gezonde’ werkplek alleen maar draait om schone lucht. Ook toffe collega’s, een goede werksfeer en kleine ‘feel good’ extra’s tellen mee. Bram (24), afvuloperator bij Friesland Campina: “Elke dag gratis verse soep in de kantine, dat is leuk.”

  6. Zoek jezelf een peter of meter. Veiligheidsschoenen, -brillen en -procedures… Ze hebben allemaal hun nut. Toch is er op een gevaarlijk moment niets beter dan de hand van een oudere collega op je schouder en de wijze raad: ‘Doe dat nou maar niet…’

PS: Is jouw huidige werkplek niet zo veilig en gezond? Trek dan je conclusies en kijk eens bij onze vacatures. Met je gezondheid laat je beter niet sollen…

Stress, Tips & tricks

Lap – is het weer september? Einde van de zomer, comeback van de file?! Grote kans dat je om de verkeerschaos te vermijden al Waze of GoogleMaps gebruikt. Maar ook deze 5 tips helpen!

Stress, Tips & tricks

Lap – is het weer september? Einde van de zomer, comeback van de file?! Grote kans dat je om de verkeerschaos te vermijden al Waze of GoogleMaps gebruikt. Maar ook deze 5 tips helpen!
meer

Beroepen, Collega's, Interview

Als teamleader bij Albert Heijn weet Jolinde (29) van aanpakken: “Ik bewaar mijn focus, al surfen er 100 dingen tussen.”

Beroepen, Collega's, Interview

Als teamleader bij Albert Heijn weet Jolinde (29) van aanpakken: “Ik bewaar mijn focus, al surfen er 100 dingen tussen.”
meer

Eerste job, Tips & tricks

Op zoek naar een toffe eerste job? Laat Tempo-Team je helpen! Onze starterskit vol handige tips zet je snel op weg naar een eerste werkervaring. Are you ready? Ellen, Kobe, Nahir en Selma wel!
meer