“Op het einde van de dag ben ik trots op mijn werk”

Een kaarsrechte lijn zagen door 600 meter gewapend beton? Zo’n klus kun je perfect toevertrouwen aan Fouhad El Harouti. Hij werkt sinds 2 maanden als kernboorder via Tempo-Team Construct bij Beverrent Diamanttechnieken: “Echt, dit is mijn droomjob!”


  • Fouhad El Harouti, 32
  • Antwerpen
  • Kernboorder bij Beverrent Diamanttechnieken nv in Beveren

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“De wekker staat vroeg (lacht). Elke werkdag meld ik me rond 6 uur ’s ochtends in ons magazijn in Beveren. Daar hoor ik waar ik die dag naartoe moet. Ik sta op werven over het hele land. Die afwisseling maakt het boeiend, ik vind het helemaal niet erg om af en toe ver te rijden. Van 7 tot 15u30 ben ik op de werf. Soms help ik mee bij wegenwerken, soms boor ik op bedrijfsterreinen gaten voor buizen en kabels. Vandaag ben ik bijvoorbeeld in Machelen aan de slag. Ik boor hier 8 gaten met verschillende diameters. Recent heb ik ook op de Antwerpse Leien gewerkt. Daar legden we het hele wegdek open met zaagmachines. Om doorheen gewapend beton te snijden, heb je machines nodig met diamantsegmenten. Wij zijn verantwoordelijk voor heel duur gereedschap.”

Wat moet een betonhersteller zeker kunnen?

“Ik ben opgeleid als dakwerker en heb enkele jaren ervaring in de woningbouw. Vier jaar geleden werd ik al eens ingeschakeld als betonhersteller. Je leert dit vak door het te doen. Je moet nauwkeurig zijn en goed overweg kunnen met machines. Een beetje spierkracht helpt ook, maar niet overdreven. Als ik aan een klus begin, teken ik alles netjes af, ik maak mijn machine klaar en begin eraan. Op het einde van de dag ben ik fier op mijn werk. Je mag me gerust vragen om een kaarsrechte lijn te zagen door 600 meter gewapend beton. Ik weet dat ik zoiets tot een goed einde breng. Ik kan vertrouwen op mezelf en dat voelt goed. Er is zoveel afwisseling dat ik dit werk 7 dagen op 7 zou kunnen doen, tot aan mijn pensioen (lacht). Dit is het helemaal voor mij. Ik heb fijne collega’s van wie ik nog veel leer en ook de baas is dik in orde.”

Je klinkt superenthousiast. Was dit als kind al je droomjob?

“Ik was altijd wel gefascineerd door machines en heb thuis ook veel geleerd door mijn oudere broers te helpen. Op school volgde ik de richting metaalbewerking en computergestuurde werktuigmachines. Maar toen ik begon te werken, moest ik een tijdje mijn draai zoeken. Ik ben eerst brandwacht geweest en heb ook als machine-operator gewerkt. Beide bedrijven gingen failliet. Ik volgde een opleiding van 6 maanden bij de VDAB tot dakwerker voor schuine daken. Daarna werkte ik in de bouw. Al na een jaar voelde ik dat het mijn ding niet was. Ik werd het beu dat er bij elke regendag verlet was. Nu heb ik een beter zicht op mijn inkomen.”

Hoe kwam je bij Tempo-Team Construct terecht?

“Ik heb eerst rechtstreeks voor een bouwbedrijf gewerkt, maar dat draaide uit op een negatieve ervaring. De baas was een louche type, hij liet ons maanden wachten op betaling. Er werd echt met onze voeten gespeeld. We hebben de vakbond ingelicht, en uiteindelijk heb ik zelf mijn opzeg gegeven. Nu ik via Tempo-Team Construct werk, ben ik tenminste zeker dat alles in orde is. De consultants hebben echt hun best gedaan voor mij. Beverrent Diamanttechnieken is het tweede bedrijf voor wie ik via Tempo-Team Construct werk. Ze hebben de perfecte match gevonden, want ik doe dit werk graag en de baas is heel tevreden over mij.”

Blijkbaar – want binnenkort krijg je een vast contract?

“Dat klopt. Ik ben hier in juni 2017 begonnen met weekcontracten. Al na 2 weken hoorde ik dat ze zouden bekijken of ik aan het einde van de zomer een vast contract kon krijgen. Sinds kort weet ik dat dat er komt. Goed nieuws, natuurlijk. Nu kan ik iets opbouwen.”

Is er echt geen minpuntje aan deze job?

“Soms kloppen we overuren en ik moet regelmatig op zaterdag werken. Dat hoort erbij – het werk moet af. Misschien vinden sommige mensen dat een minpunt, maar ik klaag er niet over. Mijn vriendin werkt ook in het weekend, dus voor ons is dat geen probleem.”


PS: Ook zin om de strijd met gewapend beton aan te binden? Geef dan een seintje of bekijk onze vacatures.

Starter, Tips & tricks

Hoe flikt die Sanne het toch? Ze mag overal meteen op sollicitatiegesprek en gaat 9 keer op 10 naar huis met de job. Is solliciteren haar geheime superkracht? Of doet ze dingen die jij ook kan doen?

Starter, Tips & tricks

Hoe flikt die Sanne het toch? Ze mag overal meteen op sollicitatiegesprek en gaat 9 keer op 10 naar huis met de job. Is solliciteren haar geheime superkracht? Of doet ze dingen die jij ook kan doen?
meer

Werksfeer, Starter

Aan de slag in een vakantiejob? Ga er dan voor – voor de volle 100%. Ook wie onderaan de werkladder begint, kan hoge toppen scheren. Zeker met deze eenvoudige tips.

Werksfeer, Starter

Aan de slag in een vakantiejob? Ga er dan voor – voor de volle 100%. Ook wie onderaan de werkladder begint, kan hoge toppen scheren. Zeker met deze eenvoudige tips.
meer

Beroepen, Vrije tijd

Elke dag je vaste routine op het werk? Dat is dodelijk voor de creativiteit! En laat die vaardigheid nu net cruciaal zijn voor je carrière… Hoog tijd om je innerlijke Picasso wakker te schudden. Vi...
meer