Lachen, gieren, werken

Oh, wij zijn héél serieus bezig met onze carrière. Maar dat neemt niet weg dat we soms graag lachen. Vooral rond 1 april. Deze films en populaire tv-series steken de draak met het werkleven. Herkenbaar?

Wat is een komische film zonder een portie overdrijving? Een vreselijke baas, een tenenkrullend bedrijfsfeestje of een belangrijke videocall met een kleuter aan je been? De dingen waar je wel eens van baalt in het echte leven zijn exact de dingen waar je luidkeels mee lacht in Netflixseries en Hollywoodfilms. Welke van deze 10 titels houdt jou en je collega’s een (lach)spiegel voor?

Horrible Bosses (2011) met Jason Bateman:

Ben je overtuigd dat je voor de slechtste/gemeenste baas ooit werkt? Dan moet je dringend Horrible Bosses bekijken. Zo erg als Kevin Spacey is vast niemand. De film bewijst ook dat het géén goed idee is om een huurmoordenaar af te sturen op je baas, hoe vreselijk die ook mag zijn.

Working Moms (2017, 4 seizoenen), Netflix:

Een goede werknemer zijn én een fantastische ouder? Het is voor niemand gemakkelijk, maar de vier moeders in de Canadese serie Working Moms maken er echt een potje van. Na het kijken heb je vast nooit meer last van mom guilt. Van lachkrampen des te meer, toch als je houdt van brutale humor.

Le placard (2001) met Gerard Depardieu:

Zou jij je anders voordoen dan je bent, gewoon om je job te houden? François, die werkt in een condoomfabriek, wél. Om zijn ontslag af te wenden, doet hij alsof hij ‘uit de kast’ (Le placard) komt als homo. Zijn bedrijf durft vast geen statement maken tegen diversiteit? Een sluw plan met dolkomische gevolgen.

The Internship (2013) met Vince Vaughn:

Ooit gedacht dat je de dino bent op het werk? Wel eens wat spanning opgepikt tussen collega’s van verschillende generaties? Lach het eruit met ‘The Internship’ waarin twee ervaren maar niet echt ‘digital native’ salesmen... een stageplaats scoren bij Google. Juist ja: in het hol van de leeuw.

Chef (2014) met Scarlett Johansson:                           

Een job met veel aanzien geeft niet noodzakelijk veel voldoening... Vraag maar aan Carl Casper, de kok uit Chef. Hij ruilt de keuken van een restaurant met klasse in voor een simpele foodtruck en dat blijkt de beste beslissing uit z’n carrière. Een feel good film over het belang van werkplezier.

Britse humor onder collega’s:

Maak jij je stiekem vrolijk over de werkvloer, met een schijnbaar uitgestreken gezicht en een ‘stiff upper lip’? Dan zijn deze Britse series uit de oude doos je ding. In Fawlty Towers (met John Cleese, verkozen tot beste Britse tv-serie van de 20ste eeuw) rolt hotelpersoneel van de ene klucht in de andere. In Are you being served? speelt de slapstick zich af in een grote kledingzaak in Londen.

Two Weeks Notice (2002) met Sandra Bullock:

Last van vlinders voor een college of je baas? Of heb je eerder spijt van dat overhaast ingediende ontslag? Je voelt je meteen een pak beter wanneer je Sandra Bullock in ‘Two weeks notice’ onhandig rond Hugh Grant ziet dartelen, twee weken voor ze het bedrijf gaat verlaten.

De collega’s 2.0 (2018) met Veerle Dobbelaere:

Ben je niet dol op jullie nieuwe diensthoofd? Of heb je dubbele gevoelens bij die toffe teambuilding binnenkort? Trakteer jezelf dan op De collega’s 2.0, de film waarmee Jan Verheyen de populaire tv-serie van weleer naar onze tijd vertaalt. Inclusief overbodige Engelse termen. Of course!

Office Christmas Party (2016) met Jennifer Aniston:

Zin om – na de corona-editie van 2020 – nog eens een knaller van een bedrijfsfeestje te organiseren? Laat je inspireren door Office Christmas Party, waar ze feesten met rendieren in de lift en Jezus-op-een-paard. Dat loopt natuurlijk compleet uit de hand. Anders was het niet zo grappig geweest...

The Intern (2015) met Robert De Niro:

Dik bevriend raken met een collega? Je hebt voor- en tegenstanders van die aanpak. De grap is dat niemand kan voorspellen met wie het zal ‘klikken’. Vraag maar aan Anne Hathaway en Robert De Niro die elkaar in The Intern vinden over het verschil in leeftijd, gender en plaats op de carrièreladder heen.


PS: Uitgelachen? Check deze geweldige vacatures. Serieus!

Stress, Vrije tijd

Ben jij de verstokte laatkomer op het werk? De collega die steevast een kwartier te laat in een stormwolk van excuses komt aanwaaien? Maak jezelf dan niets wijs! Je bent niet ‘charmant chaotisch’ o...

Stress, Vrije tijd

Ben jij de verstokte laatkomer op het werk? De collega die steevast een kwartier te laat in een stormwolk van excuses komt aanwaaien? Maak jezelf dan niets wijs! Je bent niet ‘charmant chaotisch’ o...
meer

Beroepen, Vrije tijd

Eindelijk zomer! Hoog tijd om je werkkledij eens onder de loep te leggen. Want zeg nu zelf: op klantenbezoek met Havaianas aan je voeten, lijkt je dat écht een goed idee?

Beroepen, Vrije tijd

Eindelijk zomer! Hoog tijd om je werkkledij eens onder de loep te leggen. Want zeg nu zelf: op klantenbezoek met Havaianas aan je voeten, lijkt je dat écht een goed idee?
meer

Stress, Vrije tijd

Je hebt het crazy druk en dus skip je de lunch. Herkenbaar? Op een hectische dag is het verleidelijk om aan een stuk dóór te gaan. Nochtans is pauzeren een must om scherp te blijven. Een korte brea...
meer