Jobtimist in de Kijker: Joke

Bij Tempo-Team geloven we in werkplezier. Als Team Jobtimist verspreiden we positieve werkvibes bij onze uitzendkrachten, maar ook in eigen rangen. Niets zo inspirerend als een eeuwig enthousiaste collega! Zoals Joke, die vandaag laat meekijken op haar Jobtimisme Scorekaart...

 • Joke Verwaest uit Retie
 • Werkt al ruim 5 jaar bij Tempo-Team
 •  Is Senior Inhouse Consultant bij Kuehne + Nagel in Eindhout
 • Combineert een voltijdse job met de zorg voor haar babyzoontje Leander

 1. Proficiat - jij bent een Straffe Jobtimist? “Klopt, zo kwam ik uit de Jobtimisme test naar voren. Ik pakte vier van de vijf badges, geen slecht resultaat (lacht). Ik had ergens wel verwacht dat het goed zit met mijn jobtimisme. Ik werk gewoon heel graag! Op het einde van mijn zwangerschapsverlof keek ik er echt naar uit om terug te keren naar de werkvloer en weer een andere rol te hebben dan alleen ‘mama-van-een-huilbaby’.”
 2. In welke jobtimistische badge herken je jezelf het meest? “Ik ben een echte Joblover: ik haal plezier en voldoening uit mijn werk. Als inhouse consultant heb ik zoveel afwisseling. Ik doe administratie, sta in contact met klanten, doe rekrutering en ben er getuige van hoe uitzendkrachten hier geleidelijk openbloeien. Soms is het mind-blowing hoe wij iemand zonder grote diploma’s al doende zien groeien. Deze job is mij op het lijf geschreven. Ik stel me dan ook als eerste kandidaat voor elke interne training!”   
 3. Hoe verdiende je ook de badge van Socializer? “Ik werk graag met mensen. Mijn naaste collega is tegelijk een goede vriendin – dat is superfijn. We steunen elkaar en houden bij de taakverdeling rekening met elkaars voorkeuren en sterke punten. Soms zit werkplezier in zo’n kleine dingen. Er is een cursus op GoodHabitz (helemaal gratis voor wie is ingeschreven bij Tempo-Team) die dat mooi illustreert.”  
 4. Waarom ben je ook een Positivist? “Een probleem schrikt me niet af. Ik krijg juist een kick van het zoeken naar oplossingen! We krijgen hier wel eens moeilijke aanvragen. Als het tegen alle verwachtingen in lukt om die in te vullen, loop ik een tijdje op wolkjes. Ik vind het altijd nuttig om na te denken over dingen die moeilijk gaan. Alleen zo vind je nieuwe pistes.” “Mijn motto? Het gras is groen onder je voeten!”
 5. Je pakte ook de badge van Zelfscanner? “Ik denk dat ik een goed beeld heb van mijn sterktes en werkpunten, met dank aan mijn manager, trouwens (lacht). Zij is heel eerlijk en open. Ze speelt kort op de bal en geeft heldere feedback. Dat helpt me om te groeien.”
 6. Een volleerd Work-Life Jongleur ben je nog niet? “Die badge moet ik inderdaad nog verdienen. Mijn werkuren – half negen tot half zes – zijn die van de logistieke sector. Ik ben een half uur onderweg naar huis. Als ik thuiskom, is het al bijna bedtijd voor mijn zoontje. Dat pikt soms, maar we proberen extra te genieten van onze weekends, verlofdagen en tragere ochtenden.”
 7. Heb je een motto of een lijfspreuk op de werkvloer? “Het gras is groen onder je voeten! Aan elke job rammelt wel iets. Je kunt beter focussen op de positieve punten dan steeds weer elders de perfectie te zoeken. Tenminste, als je globaal genomen blij bent met je werk. De test ‘Zit ik in de juiste job?’ vind ik een hele belangrijke!”
 8. Welke tips en tricks neem je mee van de Jobtimisme-test? “Ik kreeg de raad om mijn energie te spreiden over mijn werkdag. Om regelmatig een pauze in te lassen en moeilijke taken af te wisselen met gemakkelijke. Daar let ik nu meer op en dat helpt me om een lange werkdag door te komen. Topadvies, dus! Ik heb ook wat opgestoken van de blogpost Zeg ja tegen nee – ik durf energievreters nu beter in vraag stellen. In het aanbod GoodHabitz-cursussen vinkte ik die rond Time Management aan. Ik geloof in het principe van in blokken werken en af en toe je telefoon uitschakelen om op een taak te focussen.” 

PS: Welke jobtimistische badges pak jij – doe de test! En hoor jij net als Joke muziek in de logistiek?

Stress, Werksfeer

Goed begonnen is half gewonnen – zegt het spreekwoord. Dat geldt zeker voor je werkweek. Begin op maandag met een brede grijns aan je taken en surf een hele week verder op die positieve vibes. Bye ...

Stress, Werksfeer

Goed begonnen is half gewonnen – zegt het spreekwoord. Dat geldt zeker voor je werkweek. Begin op maandag met een brede grijns aan je taken en surf een hele week verder op die positieve vibes. Bye ...
meer

Loon, Tips & tricks

Tegen opslag zegt haast niemand nee. Maar zou je er zelf ook om durven vragen? En kies je dan een aanpak op kousenvoeten of trek je juist je stoute schoenen aan? 10 tips op een rij!

Loon, Tips & tricks

Tegen opslag zegt haast niemand nee. Maar zou je er zelf ook om durven vragen? En kies je dan een aanpak op kousenvoeten of trek je juist je stoute schoenen aan? 10 tips op een rij!
meer

Stress, Werksfeer

Een goeie app is goud waard. Zo simpel is het. Met de juiste apps kun je tijd sparen, overzicht bewaren en je leven op wieltjes doen lopen. Klinkt goed, toch?  
meer