“Ik werk hier met mijn vader en stiefzus. Da’s geen uitzondering in onze fabriek.”

Zeg nooit zomaar ‘plakband’ tegen de tape waarmee je luiers dicht kleeft. Yannick: “Die tapes verschillen in breedte, sterkte, patroon, materiaal en lijm. Als operator bouw ik de machine om, telkens we een ander product maken.” 

Hoe ziet de werkdag van een operator eruit?

“’s Morgens krijg ik een machine toegewezen waarvoor ik verantwoordelijk ben. Ik moet die bevoorraden, bedienen en ik moet zorgen dat het eindproduct in orde is. Hier bij Avery Dennison in Turnhout maken we tape voor luiers in heel wat verschillende maten en materialen. Ik verpak de rolletjes zelf in palletten en maak hen klaar voor verzending naar klanten. Op één machine kunnen we verschillende soorten tape maken. Als we wisselen van product, moet ik de machine ombouwen. Soms zijn er andere assen nodig of andere instellingen. Ook de manier waarop het materiaal door de machine wordt gevoerd, kan verschillen.”

Een machine ombouwen – dat klinkt niet zo simpel…

“Als je hier begint, word je niet meteen aan een machine ‘gegooid’, hoor (lacht). Eerst sta je een paar weken aan de machine en krijg je opleiding. Op dat moment werk je nog met tijdelijke contracten. Na twee jaar, wanneer je een drietal machines goed kunt bedienen en positieve evaluaties hebt gekregen, krijg je een vast contract. Ik werk hier nu 6 jaar en ken zo’n 7 machines door en door. Ik houd wel van die afwisseling.”

Hoe kwam je bij Avery Dennison terecht?

“Op mijn achttiende begon ik te werken bij Heinz Ketchup, maar ik kreeg daar alleen de gemakkelijke jobs zonder verantwoordelijkheid. Ik vond het daar saai. Ik wou iets helemaal anders proberen en heb een tijdje zonnepanelen gelegd en in de tuinbouw gestaan, maar dat was ook niets voor mij. Toen wees mijn vader, die hier al twintig jaar werkt, me op een jobopening bij Avery…”

Je vader is je collega! Is dat gezellig?

“Natuurlijk, waarom niet? Mijn stiefzus werkt hier intussen ook. Dat is geen uitzondering in onze fabriek. Er werken hier ook 4 broers. Als je tevreden bent op je werk en er komen jobs vrij, is het toch logisch dat je familie en vrienden daarop wijst? In mijn hal werken we met 2 ploegen, in totaal zo’n 30 man. Ik zie mijn vader en stiefzus wel passeren, maar we staan op zo’n 30 meter van elkaar. We lunchen samen en dat is gezellig. De sfeer zit hier sowieso goed. Iedereen in onze ploeg kan op elkaar rekenen.”

Ben je tevreden over de ondersteuning van Tempo-Team?

“Zeker! Mijn eerste job bij Heinz heb ik via jullie gevonden en alle volgende ook. In de periode dat ik nog wat zoekende was en zonnepanelen legde, liep ik de deur van het Tempo-Team kantoor bijna plat! Ik werd toen altijd geholpen door eenzelfde consultant, dat vond ik fijn. Want alleen als je mij kent, kun je me aan een job helpen die bij mij past – toch? Intussen zit ik al een tijdje goed bij Avery Dennison. Ik zie me hier nog lang blijven!

Aan wie zou je deze job en dit bedrijf aanraden?

“Aan iedereen die op zoek is naar een gezonde mix van hoofd- en handenarbeid. Je moet van aanpakken weten maar ook de hele tijd opletten waarmee je bezig bent. Je moet je materiaal controleren, het patroon juist zetten, soms bijstellen of nameten… Dit is geen typisch bandwerk, het vraagt wat meer. Je moet ook een aantal rolletjes draaien per dag – niet vanaf dag één, maar daar werken we naartoe. Ze zijn hier nogal streng op stiptheid, veiligheid en aanwezigheid. Maar pas op, daar staat wel iets tegenover. Het is geen geheim dat ons bedrijf z’n werknemers goede voorwaarden biedt, goede werkomgeving en een mooie verloningspakket. De beste hier in de buurt!”

Zie jij zo’n job met verantwoordelijkheid wel zitten? Solliciteer dan en word collega van Yannick. Of bekijk al onze operatorjobs.

Interview, Jobtimisme

Bij Tempo-Team geloven we in werkplezier. Als Team Jobtimist verspreiden we positieve werkvibes bij onze uitzendkrachten, maar ook in eigen rangen. Niets zo inspirerend als een eeuwig enthousiaste ...

Interview, Jobtimisme

Bij Tempo-Team geloven we in werkplezier. Als Team Jobtimist verspreiden we positieve werkvibes bij onze uitzendkrachten, maar ook in eigen rangen. Niets zo inspirerend als een eeuwig enthousiaste ...
meer

Beroepen, Werksfeer

Op het einde van het jaar een laatste (werk)tandje bijsteken, om het nieuwe jaar met wat extra €€ te starten? Dat kan in deze typische eindejaarsjobs. Studenten en tijdelijke werknemers zijn in dec...

Beroepen, Werksfeer

Op het einde van het jaar een laatste (werk)tandje bijsteken, om het nieuwe jaar met wat extra €€ te starten? Dat kan in deze typische eindejaarsjobs. Studenten en tijdelijke werknemers zijn in dec...
meer

Beroepen, Eerste job

Ik ga op ontdekkingstocht in de supermarkt en ik neem mee... Nee, geen boodschappenlijstje! Breng deze keer je CV mee of een gezonde portie werklust. Albert Heijn heeft leuke jobs in de aanbieding ...
meer