“In ons team is het altijd plezant”

Een scherpe scheidslijn tussen werk en privé? Dat is niets voor orderpicker Jonas Mellaerts: “De collega’s zijn vrienden, de sfeer in ons team zit goed.”
Hoe kwam je bij deze job terecht?

“Ik heb hotelschool gevolgd en deed ervaring op als barman in brasserieën. Ik hield van het sociale contact in de horeca en had ook geen probleem met de lange uren. Maar ik zag niet veel mogelijkheden om door te groeien. Mijn ouders werken als magazijnier en zo’n job zag ik wel zitten. Mijn moeder heeft in het verleden bij Kuehne + Nagel gewerkt. Zij wist dat de werksfeer hier goed zit en de voorwaarden ook. Ik heb heel gericht gesolliciteerd voor deze job via Tempo-Team.”

Dat klinkt best volwassen voor iemand van 20!

“Tja, ik denk dat ik me begin te settelen (lacht). Ik woon nu een jaar alleen. Ik wil binnenkort graag een auto kopen of misschien een appartement of huisje. Ik probeer een beetje vooruit te denken. Ik kan goed overweg met machines en zit graag aan het stuur. Het vooruitzicht om reachtruckchauffeur te worden – waarvoor ik nu in opleiding ben -, spreekt me enorm aan.”

Wat moet een orderpicker zeker kunnen?

“Dit is een modern magazijn. We werken hier niet meer met handscanners maar met een systeem van voice picking. Wij lezen onze bon in, het systeem analyseert alles en vertelt ons waar we moeten zijn en hoeveel stuks we in welke doos moeten leggen. Zo’n gesprek met een computer heeft wel iets futuristisch, dat is leuk. Ik denk dat je als orderpicker vooral flink moet kunnen doorwerken. We moeten een bepaalde timing aanhouden per bon, dus er is wel een lichte tijdsdruk. Zeker als we op het scherm kunnen aflezen dat de gemiddelde tijd van de afdeling aan de lage kant ligt. Dan steken we een tandje bij. Omgekeerd krijgen we een kleine bonus wanneer we als afdeling goed presteren. Dat stimuleert natuurlijk.”

Wat vind je het leukst aan deze job?

“De collega’s! Zeker als ik met de late shift sta. Dat is echt een plezant team met veel jongeren. Elke woensdag gaan we samen naar McDonald’s en we gaan ook regelmatig op stap. Ik houd ervan om na het werk nog van mijn avond te genieten en ’s ochtends te kunnen uitslapen. De shift van 14 tot 22 uur ligt me dus beter dan die van 6 tot 14 uur (lacht). Al kan ik ook gewoon genieten van wat rust als ik thuiskom. Op het werk leggen we behoorlijke afstanden af. Mijn gsm houdt dat bij – ik stap zo’n 17 à 20 kilometer per dag.”

Waarom volg je momenteel een opleiding?

“Ik heb er zelf om gevraagd! Ik wil graag reachtruckchauffeur worden. Ik weet dat die job iets voor mij is omdat we tijdens kalme periodes soms andere taken krijgen op andere afdelingen. Ik sta graag bij het laden en lossen. Dat is een mooie kans om met een voertuig te rijden. Zo kon ik al wat oefenen met elektrische transpaletten of ‘pony’s’ en dat is echt mijn ding. Natuurlijk kon ik niet meteen aan de opleiding beginnen. Omdat ik nog maar pas bij het bedrijf was, noteerden ze eerst gewoon mijn naam. Maar eergisteren ben ik aan de vijfdaagse opleiding mogen beginnen. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren in de praktijk. Er is een oefening waarbij we achterwaarts moeten slalommen… Voorlopig nog met een reachtruck met lege pinnen, maar tegen het einde van de week zal het met paletten zijn. Ik leer graag bij.”

Aan wie zou je aanraden om te solliciteren voor deze job?

“Aan vrienden of naaste familie en aan iedereen die belang hecht aan een prettige werksfeer.”


PS: Zin om dat toffe team te vervoegen? Solliciteer dan vandaag nog. Of vind een andere logistieke job bij jou in de buurt.

Beroepen, Tips & tricks

Geen zin om maanden te solliciteren? Vacatures te over voor deze 10 jobs. Check welke jou aanspreekt en grijp je kans!

Beroepen, Tips & tricks

Geen zin om maanden te solliciteren? Vacatures te over voor deze 10 jobs. Check welke jou aanspreekt en grijp je kans!
meer

Beroepen, Eerste job

Ik ga op ontdekkingstocht in de supermarkt en ik neem mee... Nee, geen boodschappenlijstje! Breng deze keer je CV mee of een gezonde portie werklust. Albert Heijn heeft leuke jobs in de aanbieding ...

Beroepen, Eerste job

Ik ga op ontdekkingstocht in de supermarkt en ik neem mee... Nee, geen boodschappenlijstje! Breng deze keer je CV mee of een gezonde portie werklust. Albert Heijn heeft leuke jobs in de aanbieding ...
meer

Collega's, Werksfeer

Onze Belgische cultuur in een paar steekwoorden – dat is niet moeilijk. Knapperige frietjes, knap voetbal en het Atomium... Of lekkere chocola, koningin Mathilde en surrealistische schilders. Maar ...
meer