Werken en studeren tegelijk: say what?!

Stiekem dromen we er allemaal van: al studerend rijk worden. Oké, dat is nu wel écht een fantasie die niet direct zal uitkomen, maar er zijn mensen die hun studies perfect kunnen combineren met hun werk. Say what?! Jep, je leest het goed! En Yasmina is daar het levend bewijs van.


  • Yasmina, 23 jaar 
  • Klantendienstmedewerker Proximus bij IPG 
  • Studeert Psychologie aan de VUB

 


Ze werkt maar liefst 30 uur per week als interim bij het contactcenter IPG en tegelijkertijd studeert ze psychologie aan de VUB. Het lijkt een onmogelijke combinatie, maar met behulp van video’s kan Yasmina na haar werkuren en tijdens het weekend haar lessen inhalen. Dankzij haar interimjob wordt Yasmina per week uitbetaald. “Daardoor kan ik dringende schoolkosten snel afbetalen.”

Nu al psycholoog op het werk

Yasmina werkt heel graag bij het contactcenter. Ze houdt zich er vooral bezig met het businessgedeelte. Ze is in contact met de shopmedewerkers van Proximus. Ze draagt nummers over en brengt klantengegevens en ontbrekende documenten in orde. Naast business zijn er ook nog andere afdelingen binnen het contactcenter, namelijk inbound (wanneer klanten zelf bellen met een probleem) en outbound (wanneer IPG belt naar klanten voor tevredenheidsonderzoeken bijvoorbeeld). Yasmina vindt het geweldig als ze ingewikkelde dossiers mag behandelen. “Voor mij is dat als het oplossen van een raadsel. Heel uitdagend dus”, zegt ze. Bovendien doet Yasmina via de job heel wat ervaring op die na haar studies van pas kan komen. “Als psycholoog moet je leren luisteren naar anderen, maar evengoed moet je leren hoe je met heel uiteenlopende persoonlijkheden kan omgaan. Dat doe ik op dit moment tijdens mijn job ook al. Ik krijg elke dag met andere klanten en dus ook met andere karakters te maken.”

Voor haar collega’s bij IPG is Yasmina nu al een soort van psycholoog. “Ze komen naar mij toe en vertellen dan over hun problemen”, verduidelijkt ze. “Ze noemen mij ook echt ‘hun psycholoog’. Zo kan ik dus de theorie die ik tijdens mijn opleiding leer ineens omzetten in de praktijk op mijn werk. Bij IPG doe ik trouwens heel wat ervaring op die later zeker van pas zal komen. Zo leer ik al doende hoe het leven op een werkvloer eraan toegaat. En ik leer ook omgaan met verschillende mensen en hun culturen. Dat is zeker handig voor mijn toekomstige job.” Yasmina droomt er dan ook van ooit een eigen praktijk te openen.

Interimjobs for the win!


Of ze het andere studenten zou aanraden om hun studies met een interimjob te combineren? “Ja natuurlijk”, klinkt het enthousiast. “Het is niet alleen een boost voor je zelfstandigheid, maar je kan er ook al een flink potje door bijeen sparen. Zeker voor studenten die hun lessen thuis kunnen inhalen via bijvoorbeeld video’s, is het een echte aanrader.”

Zelf werkt Yasmina al jaren via Tempo-Team. Ze is er terecht gekomen toen ze in het vijfde middelbaar de opdracht kreeg om één dag gratis te werken. “We moesten zelf op zoek gaan naar een job en ik ben uiteindelijk een dagje bij C&A gaan werken. Het geld dat ik die dag verdiende moest ik aan het goede doel schenken, want dat was de opdracht. Maar voor mij hing er nog een ander leuk vervolg aan vast. C&A bood mij onmiddellijk een contract als jobstudent aan. Natuurlijk heb ik die kans met twee handen gegrepen. Ik heb er uiteindelijk vier jaar lang gewerkt. Daarna ben ik dan via Tempo-Team bij IPG terecht gekomen. En daar doe ik mijn interimjob nog altijd even graag.”​Staat klantencontact voor jou centraal en zou je graag net als Yasmina in een contactcenter werken? Bekijk dan hier onze vacatures.

Of studeer je nog en ben je op zoek naar de perfecte job om te combineren met je studies? Bekijk dan hier al onze vacatures voor studenten.

Ervaring, Tips & tricks

Zachte vaardigheden, straffe resultaten. Tegenwoordig heeft iedereen de mond vol van ‘soft skills’. Wat zijn dat eigenlijk en hoe belangrijk zijn ze voor je carrière? Wij vatten het in 5 vragen voo...

Ervaring, Tips & tricks

Zachte vaardigheden, straffe resultaten. Tegenwoordig heeft iedereen de mond vol van ‘soft skills’. Wat zijn dat eigenlijk en hoe belangrijk zijn ze voor je carrière? Wij vatten het in 5 vragen voo...
meer

Tips & tricks

In Japan lopen ze altijd wat voor. Op het werk doet iedereen er van ‘Moon Breathing’ en ‘Radio Taiso’. Wij leggen je de hypes haarfijn uit. Zo moet jij de trends alleen nog lanceren bij je collega’s…

Tips & tricks

In Japan lopen ze altijd wat voor. Op het werk doet iedereen er van ‘Moon Breathing’ en ‘Radio Taiso’. Wij leggen je de hypes haarfijn uit. Zo moet jij de trends alleen nog lanceren bij je collega’s…
meer

Loon, Studentenjob, Vrije tijd

Wat geld betreft, is één ding zeker: uitgeven is gemakkelijker dan verdienen. Weet jij waar je het geld van je studentenjob aan spendeert? En hoe combineer je werken eigenlijk met studeren?
meer