“Ik hou van het gevoel tijdens een salto”

Tempo-Team is fan van elk talent. Daarom zijn we sponsor van Belgium’s Got Talent. Op onze blog Teamwork praten we regelmatig na met een kandidaat uit de studioshows. Vandaag vertelt Noah Kuavita (Interius Fortitudo) over zijn talenten.

Met welk talent kom je op tv?

“Samen met een goede vriend van mij, Jimmy Verbaeys, breng ik een gymnastische act met behoorlijk wat spektakel. Ons optreden bruist van de energie: we doen veel ‘vliegende elementen’, waarbij we de rek loslaten en vervolgens weer grijpen. Sommige delen van de act doen we synchroon. We noemen ons Interius Fortitudo omdat je bij artistieke gymnastiek méér nodig hebt dan alleen spierkracht en lenigheid. Er komt ook innerlijke kracht bij kijken – zoals doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en stressbestendigheid.”

Hoe intensief ben jij met gymnastiek bezig?

“Ik turn sinds mijn 4e. In het begin leerde ik het thuis van mijn zus. Later trainde ik bij club SILOK in Deurne. Vanaf het vierde leerjaar ging ik naar Questopia, een internaat voor topsporters in Gent. Daar was ik ruim 30 uur per week met gymnastiek bezig. Als jongetje van negen was het eerst wel moeilijk om me aan te passen en zo zelfstandig te zijn. Maar ik vond snel mijn weg op het internaat. Turnen is nog steeds het belangrijkste in mijn leven. Vandaag train ik 28 uur per week en dat combineer ik met studies aan de Artevelde hogeschool. In de gymzaal wacht mij elke dag een nieuwe uitdaging. Als een sprong voor het eerst lukt, geeft dat een enorme kick. Ik hou ook van het gevoel tijdens een salto.”

Hoeveel vertrouwen heb jij in het talent van je collega Jimmy? Waarom ging je niet solo, maar koos je voor een duo-act?

“Jimmy en ik zijn al lang vrienden en we hebben allebei veel wedstrijdervaring. Natuurlijk kan er iets misgaan: risico hoort bij turnen. Maar het wederzijdse vertrouwen is groot. Bij Belgium’s Got Talent doen we ons ding voor een jury, voor publiek en voor camera’s – dat is anders dan bij een klassieke gymwedstrijd. Nu moet de show spetteren, de sfeer moet plezant zijn. Dan is het goed om niet alleen op het podium te staan. Eerst zouden we met vier optreden, maar de twee anderen haakten onderweg af. Ik ben de drijvende kracht achter onze deelname en ik ben heel blij dat Jimmy mee in het avontuur dook.”

Blijft er naast je studies en sport tijd over voor studentenjobs?

“In de zomer probeer ik een centje bij te verdienen. Zo heb ik al gewerkt als afwasser in een groot hotel. Ik deed ook ervaring op in een wijnfabriek, waar ik dozen op paletten stapelde en etiketten op flessen kleefde.”

Hoe ziet je droomjob eruit?

“Dat weet ik eigenlijk nog niet. Daarom heb ik gekozen voor de opleiding communicatiemanagement. Die is zo ruim, daar kan ik verschillende kanten mee op. Een job als stuntman in films, of zelfs als acteur, lijkt me wel aantrekkelijk. Maar mijn ultieme droom blijft toch een medaille op de Olympische Spelen, liefst aan de rekstok.”

Van welk talent van je medekandidaten bij Belgium’s Got Talent ben je onder de indruk?

“De dance crews halen dit jaar een zeer hoog niveau, vind ik. Een groep die eruit springt is Avant Garde Collective. Ze hebben een goede danstechniek en de flair van Amerikaanse crews. Daarmee vallen ze op.”

Beroepen, Werksfeer

Over uitzendwerk doen de gekste fabeltjes de ronde. Vraag maar aan Mounira, Andres, Fabienne en Wim. Gelukkig weet jij voortaan precies hoe het zit.

Beroepen, Werksfeer

Over uitzendwerk doen de gekste fabeltjes de ronde. Vraag maar aan Mounira, Andres, Fabienne en Wim. Gelukkig weet jij voortaan precies hoe het zit.
meer

Beroepen, Ervaring, Tips & tricks

Als poetshulp ga je voor schoon en proper. En nee, daar horen geen tonnen chemicaliën bij. Deze 7 supermiddeltjes maak je gewoon zelf, met huis-, tuin- en keukeningrediënten. Goed voor de planeet e...

Beroepen, Ervaring, Tips & tricks

Als poetshulp ga je voor schoon en proper. En nee, daar horen geen tonnen chemicaliën bij. Deze 7 supermiddeltjes maak je gewoon zelf, met huis-, tuin- en keukeningrediënten. Goed voor de planeet e...
meer

Werksfeer, Work-life balance

Bouw jij een muurtje tussen werk en privé of mix je plezier en werk juist als de beste barman? Hou je de collega’s op veilige afstand of knuffel je de work buddies liever plat? Voor elk scenario va...
meer