job-veranderen
job-veranderen

Januari is de mooiste maand. Het jaar voelt nog vers. De goede voornemens lijken nog haalbaar. Gebruik dit moment om te doen waar je al lang van droomt: een nieuwe job zoeken. 8 redenen om nu te beginnen aan een sollicitatiebrief.

1. Nu heb je (nog) het lef!

Je hebt net vakantie gehad. De batterijen zijn opgeladen. Geen beter moment om ervoor te gaan dan nu. Wacht niet tot de dagelijkse sleur en vaste routines je weer in hun greep hebben. Weet jij diep in je hart dat je toe bent aan een nieuwe job? Schiet dan in actie!

2. Er verandert meer…

Wordt dit jaar een sleutelmoment? Krijgen jullie een baby of ga je eindelijk dat creatieve bijberoep uitbouwen? Wil je daarom 4/5e gaan werken? Begin in een nieuwe job! Je zou niet de eerste zijn die z’n voltijdse job wil afbouwen, maar in de praktijk hetzelfde werk blijft doen – in minder uren en voor minder loon.

3. Je bent gezond ambitieus

In relaties bestaat er zoiets als The Seven Year Itch. Op de werkvloer begint het vaak al na drie jaar te kriebelen. Tegen die tijd heb je een job immers volledig onder de knie. Daarna leer je niet zoveel meer bij. Wil jij hogerop en doe je je huidige job al minstens 3 jaar? Sla dan nnu je vleugels uit!

4. Life is short - de files lang

Op een gemiddelde werkdag staat er in België meer dan 140 km file. Amerikaans onderzoek toonde aan dat autobestuurders nergens ter wereld meer tijd in de file doorbrengen dan in ons land. Draag dit jaar jouw steentje niet bij aan die statistieken en ga voor een job dichtbij huis!

5. Wacht niet op de storm

Je voelt ‘m al een tijdje komen. Die reorganisatie of managementwissel? Het voorspelt niet veel goeds. Wacht niet tot de bom barst en zoek nu al een nieuwe job. Als sollicitant sta je sterker terwijl je ergens aan de slag bent dan wanneer je thuis met je vingers zit te draaien. Als is het maar omdat je meer zelfvertrouwen uitstraalt!

6. #omdathetkan

Ook dat is een goede reden om een nieuwe job te zoeken. Het kan tegenwoordig gewoon: van verschillende (werk)werelden proeven en je niet te snel vastpinnen. Je kunt regelmatig van job veranderen of bewust kiezen voor interimwerk.

7. Het klikt niet met je baas

Een goede baas geeft je feedback, een beetje inspraak en een werklast die jij aankunt. Heb jij een slechte baas? Dan verdriedubbelt (!) je kans op een burn-out, volgens onderzoek. Geen zin om het komende jaar op te branden? Solliciteer dan op tijd.

8. Schud jezelf wakker

Was het nu 1990, 2000 of 2010? Op de radio is dat een leuke vraag. Maar als je hele (werk)leven in je hoofd een grijze brij wordt, ben je dringend toe aan een wake-up call. Een nieuwe job kan je leven een nieuwe impuls geven. Gun het jezelf dit jaar.

PS: Neem een nieuwjaarsduik in onze vacatures!