Poetshulp in de kijker: Christian

De huishoudhulpen bij Tempo-Team @Home? Dat zijn gedreven en boeiende mensen. Regelmatig zetten we één van hen speciaal in de kijker. Vandaag vertelt Christian V. (33) hoe goed hij zich voelt op het werk: “Ik doe dit sinds mijn 18e en heb nog geen dag van een andere job gedroomd.”

 • Christian V. (33) uit Leuze-en-Hainaut
 • Werkterrein: Leuze, Pipaix, Basècles, Brasmenil
 • Al 6 jaar huishoudhulp met dienstencheques bij Tempo-Team @Home
 • Poetst tot 38 u per week bij 10 klanten

Vrolijk en energiek - zo kun je Christian Vandrepotte best omschrijven. De goedlachse dertiger woont met z’n partner in Leuze. Zijn vrije uren brengt hij door met tuinieren of in de manège. “Paardrijden is een passie sinds mijn jeugd,” vertelt Christian. Ook op werkvlak was hij er vroeg bij...

 1. Hoelang werk je al als poetshulp? “Vijftien jaar. In mijn schooltijd liep ik stage in een restaurant. Ze wilden me graag houden na mijn afstuderen, maar er was geen vacature in de keuken. Zo ben ik beginnen poetsen.”
 2. Heb je ooit andere jobs gedaan? “Nee, ik heb daar zelfs nog nooit aan gedacht! Ik poets graag, ben er goed in en heb altijd tevreden klanten. Waarom zou ik dan veranderen? Ik heb natuurlijk wel al op veel verschillende adressen gewerkt.” 
 3. Hoe kwam je terecht bij Tempo-Team @Home? “In 2015 heb ik me ingeschreven. We worden hier goed omkaderd. Dat scheelt een hoop gedoe. Toen het restaurant waar ik werkte in 2011 failliet ging, moest ik zelf op zoek naar iets nieuws. Nu ontfermt de Tempo-Team @Home consultant zich over mijn planning. Dat is handig.”
 4. Wat maakt je werkdag goed? “Ik krijg best veel complimenten van de mensen bij wie ik poets. Dat is leuk. Het geeft me sowieso een goed gevoel om de deur van een proper, fris huis achter me dicht te trekken.”
 5. Van welk liedje word je vrolijk? “Ik heb niet één lievelingssong, maar werk graag met de radio aan.” 
 6. Bij welke beroemdheid wil je wel eens gaan poetsen? “Onze koning en koningin, dat lijkt me interessant. En nee, al die verdiepingen in het paleis schrikken me niet af.”
 7. Waarvoor mogen we je om middernacht wakker maken? “Voor mijn familie, voor hen sta ik dag en nacht klaar.”
 8. Wat betekent me-time voor jou? “Ik ga graag shoppen en heb een zwak voor parfums. Bleu de Chanel is mijn favoriete geur. Die heeft zo’n prettige houttoets.”
 9. Welke ervaring met een klant vergeet je nooit? “Momenteel heb ik een heel attente klant op vrijdag. Rond lunchtijd zorgt die voor iets te eten: soep, spaghetti, frietjes...”
 10. Wat is je ultieme poetstip? “Als huishoudhulp moet je goed communiceren. Je moet praten met je klanten zodat je weet wat zij belangrijk vinden.”
 11. Wat zou je doen met een miljoen euro? “Een mooie reis maken, naar de Caraïben bijvoorbeeld. En daar dan wat sight-seeing doen, lekker zonnen op het strand en ’s avonds feesten en dansen.” 
 12. Welke lunch geeft jou energie tijdens de werkdag? “Ik ben van nature een energiebommetje. Geef mij een goed ontbijt en ik ben vertrokken. Mijn lunch hou ik liefst licht.”
 13. Wat is het mooiste aspect van je job? “Het sociale contact, zonder twijfel.”
 14. Wie poetst er bij jullie thuis? “Ik! Mijn partner staat in het onderwijs. Schoonmaken is mijn domein, daar sta ik op. De keuken is mijn pronkstuk. Die wil ik méér dan 100% clean!”