7 x poetsen als een pro

Ben je pas in dienst als huishoudhulp bij Tempo-Team @Home? Welkom! Wij sprokkelden tips bij onze ervaren huishoudhulpen. Met hun gouden raad gaat het jou vast lukken om je klanten supertevreden te maken!

Een tijdje geleden gingen we via Facebook op zoek naar de ultieme poetstips van onze huishoudhulpen. Gebruik de tips & tricks van Maaike, Ewa en Co en maak alles spick & scan.

An: Slim poetsen is een kwestie van organisatie. Ik werk niet kamer per kamer, maar taak per taak – dat gaat veel sneller. Eerst neem ik stof af, van boven naar onder. Daarna neem ik badkamer en keuken onder handen. Dan overal stofzuigen en tenslotte overal dweilen. Zo efficiënt!

Maaike: Last van een hondengeur in huis? Begin met een stevige stofzuigbeurt. Dweil daarna de vloer twee keer met water en een flinke scheut azijn. Zet de ramen open terwijl je de vloer laat drogen. Dweil de vloer een derde keer met heerlijk geurende vloerzeep… en klaar!

Paola: Vettige vingerafdrukken op een keukenaanrecht, dampkap of ijskast in roestvrij staal? Die ga ik te lijf met een zachte doek en een eenvoudig sopje. Na het verwijderen van de vlekken spoel ik na met water. Om alles mooi te doen blinken, sprenkel ik enkele druppels olijfolie op een doek. Even wrijven en je krijgt een prachtige glans

Salima: Ik heb zo mijn truc om aangekoekt kookvocht van een fornuis te krijgen! Ik begin niet meteen te schrobben, maar leg een vaatdoek gedoopt in heet water over de vlek. Zien de ingebrande kringen er héél vies uit, dan voeg ik wat groene zeep toe. Na tien minuutjes weken, veeg ik het vuil gewoon zo weg. Supergemakkelijk!

Ewa: Met de juiste producten gaat alles beter. En nee, dat zijn niet allemaal speciale flessen van dure merken. Water met azijn werkt prima om ruiten te doen glanzen of te zorgen dat de douchekop en badkamerkranen blinken (let op: op sommige materialen mag je azijn niet gebruiken - vraag altijd het advies van je klant). Bij lastige kalksporen laat je de azijn best tien minuutjes inwerken. En erop schrobben met een oude tandenborstel, natuurlijk.

Tine: Bij het ruiten kuisen en het dweilen zet ik mijn emmer altijd op een trapje. Dat scheelt een stuk voor de rug en je moet als poetshulp toch goed voor jezelf zorgen. Je hebt in deze job geen topconditie nodig, maar wel een lijf dat mee kan. Ik draag ook altijd katoenen of linnen kleding die ademt. 

Geoffrey: Een vuile microgolf pak ik slim aan. Ik begin met het opwarmen van een kop water met wat citroen erin. De stoom die daarbij vrijkomt, weekt al het vuil los. Ik moet dan alleen nog de wanden vegen met een vaatdoek!