Wat is de coronapremie en heb jij er recht op?

 

Heb ik recht op een coronapremie ?

Dat hangt af van het bedrijf en de sector waarvoor je hebt gewerkt. Er werden per sector, en soms ook per bedrijf, aparte afspraken gemaakt hierover. Of je al dan niet recht hebt op de coronapremie hangt hiervan af. De overheid heeft beslist dat je als uitzendkracht dezelfde rechten hebt als de vaste medewerkers van het bedrijf waarin je hebt gewerkt.

Vanuit Tempo-Team hebben wij al contact opgenomen met het bedrijf waarvoor je werkt of gewerkt hebt om na te vragen of jij recht hebt op een coronapremie. Wij bepalen dit niet zelf.
We stellen alles in het werk om dit zo snel mogelijk die informatie te krijgen. Je hoeft hier zelf niets voor te ondernemen.

 

Hoeveel bedraagt de coronapremie ?

Ook dat hangt af van de klant waarvoor je gewerkt hebt. In sommige bedrijven wordt het te betalen bedrag berekend naargelang het aantal gepresteerde dagen, in andere krijg je een vast bedrag. Het maximale bedrag is sowieso 500€.

 

Hoeveel houd ik over van dit bedrag ?

100%. Dit bedrag is volledig vrij van RSZ en belastingen.

 

Hoe wordt de coronapremie uitbetaald ?

In de vorm van elektronische consumptiecheques. Die worden gestort op je E-card waarop ook je maaltijdcheques en ecocheques gestort worden, indien je deze hebt. Anders krijg je een E-card opgestuurd van Edenred.

 

Tot welke datum kan/moet de coronapremie worden betaald ?

Tot 31/3/2022. Als je dit jaar dus nog niets gehoord hebt, betekent dit dus niet noodzakelijk dat je geen recht hebt op een coronapremie. Houd zeker je loonfiche in de gaten: als je tegen einde maart 2022 nog geen premie ontving en je denkt er wel recht op te hebben, neem dan gerust contact op met je Tempo-Team-consultant.

 

Wie houdt mij op de hoogte of ik al dan niet recht heb op een coronapremie?

Indien je recht hebt op een coronapremie zal je dit vernemen van het bedrijf waar je werkt. Sowieso krijg je van ons na betaling een loonfiche waarop dit wordt vermeld.