De combinatie werk en gezin? Die wordt echt een uitdaging als een kind plots ziek blijkt te zijn. Thuisopvang is een uitstekende oplossing om uw werkende ouders te ondersteunen. Alvast een zorg minder voor hen. En een mooie troef voor u als werkgever.

Kind ‘s nachts of ‘s ochtends ziek? Paniek! Thuisblijven dan maar? Of als een gek beginnen rondbellen om een oppas te vinden?

Als werkgever kunt u die negatieve stress wegnemen door uw werkende ouders de optie te geven thuisopvang voor hun zieke kinderen in te schakelen. Zo laat u zien dat u om uw medewerkers geeft, ook op lastige momenten.

Troef voor rekrutering en retentie

Deze praktische oplossing kan deel uitmaken van een breder 'oudervriendelijk’ HR-beleid waarmee u de druk bij medewerkers met kinderen verlicht. Zo’n beleid verhoogt de betrokkenheid, de tevredenheid en voorkomt verzuim. Het bindt uw werkende ouders dus aan uw bedrijf en is ook een troef voor rekrutering.

Thuisoppasdienst voor zieke kinderen: mooi voordeel

Voor uw medewerkers 

 • dag en nacht bereikbaar 
  ziekte plan je niet
 • binnen de 24 uur
  staat iemand klaar om hun zieke kind op te vangen
 • gerust aan het werk 
  het zieke kind is in goede handen met professionele opvang
 • fiscaal voordeel 
  niet onderworpen aan de inkomstenbelasting

Voor uw onderneming 

 • uw onderneming toont haar hart
  u helpt uw medewerkers met de balans tussen werk en gezin
 • extraatje op loonpakket
  zonder maandelijks op uw budget te wegen (u betaalt per geleverde prestatie)
 • uw medewerkers blijven aan de slag
  het werk blijft niet liggen of komt niet op de schouders van collega’s terecht
 • absenteïsme daalt
  ouders hoeven geen vakantie of sociaal verlof te nemen

Tempo-Team ChildCare: zo helpen wij u

Uw medewerkers met zieke kinderen uit de nood helpen en hen zo extra motiveren? Met Tempo-Team ChildCare organiseren we al sinds 1995 thuisopvang voor zieke kinderen.

 1. Wij regelen alles voor u
  aanvragen, uitleg aan ouders, administratie, rapportering
 2. Over het hele land
  nationaal netwerk van 500 kinderoppassers
 3. Grondig gescreende, bekwame kinderoppas 
  (para-)medisch of pedagogisch geschoold of met relevante werkervaring

Alexandra Yseboodt, al 20 jaar consultant bij Tempo-Team ChildCare en mama van drie kinderen, staat in voor de selectie van onze kinderoppassers:

“Ik peil grondig naar ervaring en professionele bekwaamheid en ik check de referenties. Bij elke selectie stel ik mij de vraag: zou deze persoon geschikt zijn om voor mijn eigen kinderen te zorgen? Het geeft mij na al die jaren nog altijd veel voldoening dat ik mee over de kwaliteit waak van de persoon die komt zorgen voor wat ouders het dierbaarste is.”

Wat doen onze oppassers?
Ze verzorgen het zieke kind (indien nodig volgens medische voorschriften), zorgen voor eten, houden een oogje in het zeil terwijl het slaapt en voorzien leuke ontspanning. Want ook al zijn ze ziek, kinderen blijven kinderen.

HR manager Sabrina: “Gemoedsrust voor onze medewerkers”

Het internationale advocatenkantoor Linklaters LLP in Brussel schakelt ons in om de zieke kinderen van medewerkers op te vangen. HR Manager Sabrina Mameche:

“Bij Linklaters begrijpen we dat het voor ouders niet altijd evident is om werk en gezin te combineren. Omdat we de levenskwaliteit van onze medewerkers heel belangrijk vinden, doen we een beroep op Tempo-Team ChildCare. Ze zijn heel professioneel: je weet gewoon dat ze bekwame en vooraf gecontroleerde kandidaten zullen voorstellen. 

Dat geeft onze medewerkers gemoedsrust op het moment waarop werk en gezin uit balans dreigen te raken. Ze kunnen gaan werken zonder ongerust te zijn over hun kind. Weet je wat ik ongelooflijk vind? Dat je een aanvraag doet op zondag om 18 uur en vóór 22 uur een bevestiging kunt krijgen voor de volgende dag.”

Uw medewerkers met kinderen nog ruimer ondersteunen?
Hier zijn 10 actiepunten.

Tempo-Team ChildCare inschakelen?
Mail naar childcare@tempo-team.be of neem contact met ons op via
02 481 67 30.