De grote terugkeer naar kantoor? Zo pak je dat aan als HR

We mogen weer! Maar hoe zorg je voor een vlotte herintroductie op de werkvloer? Enkele tips van onze safety manager Pascal Meyns

Sommige collega’s staan er al maanden om te springen, anderen zijn nog wat terughoudend. Feit is: de versoepelingen rond thuis- en kantoorwerk zijn ingezet.

Hoe werk je als HR aan een sterk en duidelijk terugkomstbeleid? En met welke zaken hou je rekening?

Pascal Meyns, onze safety manager deelt graag enkele tips!

 

Zo bereid je jezelf en je collega’s voor op de grote terugkeer

1. Kijk verder dan de zomer

Tot september zitten we in een overgangsfase. Staar je dus niet blind op de huidige regels, maar denk ook op langere termijn! Zorg dat je collega’s beetje bij beetje voorbereid raken op de situatie na corona. Dit doe je door de veranderingen en versoepelingen nu al in de mate van het mogelijke af te stemmen op het postcoronabeleid.

 

2. Versoepelingen? Dat voelt voor iedereen anders

Je hebt collega’s die zich heel comfortabel voelen bij thuiswerk. En je hebt er die niet kunnen wachten om met z’n allen terug samen op kantoor te zijn. Laat voorzichtige collega’s wennen aan het idee om terug te komen. En normaliseer - binnen een gepast kader, de terugkomst voor collega’s die overenthousiast zijn (groepsknuffels zijn nog niet aan de orde!).

De zomervakantie is de ideale periode voor deze overgang, aangezien er dan veel collega’s op vakantie zijn.

 

3. Wijs niet met de vinger, geef het goede voorbeeld

Wil je gedragsveranderingen bekomen? Eén gouden regel: zien is geloven. Vrijheid binnen een afgelijnd kader vervangt de sociale controle en strikte regels. Doordat aanwezige collega’s iedere dag weer tonen dat het veilig kan, overtuigen ze twijfelaars op een zachte manier.

Het management en leidinggevenden hebben daarbij een belangrijke voorbeeldrol. Ze zijn essentiële schakels om aanpassingen in gedrag en regels te laten doorstromen naar de rest van de werkvloer.

 

4. Zorg voor ventilatie, afstand, water en zeep

We hebben lang geleefd in een soort angstcultuur, daar moeten we nu vanaf. Hygiëne blijft uiteraard belangrijk, maar het is niet nodig om op élk bureau handgel te plaatsen. Ventileer de ruimte en draag je mondmasker enkel als je de 1,5 m niet kan garanderen.

Je handen wassen met water en zeep is effectiever dan handgel, en daarnaast is het ook een gezonde gewoonte. Voor je collega’s voelt dit niet als een extra inspanning omdat ze dit al deden vóór corona. Normaliseren is de boodschap.

 

5. Hou het veilig binnen en gezellig buiten

Houd je aan de regels rond het maximaal aantal personen in een binnenruimte. Er zijn handige tools op de markt waarmee je werkplekken kan laten reserveren.

Wil je toch samenkomen in grotere groep? Ga naar buiten! Zalig in een zomers zonnetje. En dat geldt ook voor de lunch. Plaats bijvoorbeeld picknicktafels op de parking, het terras of in de tuin. 

 

6. Communiceer en zorg voor herhaling

Intranet, affiches, mailtjes ... Probeer je collega’s in te lichten op zoveel mogelijk verschillende manieren. Let er wel op dat dezelfde boodschap op elk kanaal éénduidig gebracht wordt. 

Doordat je collega’s op verschillende manieren informatie krijgen, zal dit ook sneller worden opgepikt. 

 

We gaan van een collectieve naar een individuele verantwoordelijkheid. Sociale controle moet stilletjes aan plaats maken voor vrijheid. Uiteraard altijd met de verplichte veiligheidsvoorschriften in het achterhoofd!

Lees meer:

Beter werken

Al gehoord van het imposter syndrome - ook wel vertaald als oplichterssyndroom? Als iemand in je team er last van heeft, kan dit een grote impact hebben op zijn/haar mentale gezondheid en zelfzeker...

Beter werken

Al gehoord van het imposter syndrome - ook wel vertaald als oplichterssyndroom? Als iemand in je team er last van heeft, kan dit een grote impact hebben op zijn/haar mentale gezondheid en zelfzeker...
meer

Good Practices, HR strategie

Ja, de pandemie beïnvloedt rekrutering. Hoe pak je het slim aan − nu en straks? Professor Ralf Caers geeft je 3 tips om het juiste talent binnen te halen.

Good Practices, HR strategie

Ja, de pandemie beïnvloedt rekrutering. Hoe pak je het slim aan − nu en straks? Professor Ralf Caers geeft je 3 tips om het juiste talent binnen te halen.
meer

Beter werken

Dat de pandemie een effect heeft op de arbeidsmarkt, is een open deur intrappen. Maar laten we dat eens van dichterbij bekijken. Wat doet corona met werkgevers en werknemers? Met retentie en rekrut...
meer