Zo werkt rekrutering in logistiek bij Kuehne + Nagel BeLux

Werken in logistiek is één. Logistieke diensten met duidelijke toegevoegde waarde aanbieden in Belux? Daar heb je de juiste mensen voor nodig

3.000 palletten opslaan en verplaatsen alleen doen ze niet bij Kuehne + Nagel, wegens niet onderscheidend genoeg als logistieke dienst.

Wél fijnmazige orderpicking bijvoorbeeld, en complexe handling zoals unpacking en labelling voor goederen die ze onder hun hoede mogen nemen om ze daarna tailor-made op hun bestemming te krijgen. Daar hebben ze bij Kuehne + Nagel zo’n 2.300 mensen voor in dienst.

Maakt dat rekrutering niet een pak complexer, die bijzondere extra die je van mensen vraagt? En dat in een vijver waar al zo druk naar talent wordt gehengeld.

We vragen het Gerry Bosmans, Director Contract Logistics BeLux bij Kuehne + Nagel.  

DNA uitspelen

“Retentie van hoger opgeleiden is voor ons geen echte issue. We overtuigen mensen bij de kennismaking: expert profielen zijn en blijven aangetrokken door én onze aanpak van logistiek én onze lange termijn werking.

We blijven consequent in hoe we te werk gaan, we houden aan onze visie en gaan niet zomaar mee in het korte termijn denken. Dat is fijn werken, dat is kunnen bòuwen. Dat merken mensen, en daarom blijven ze.

“Die manier van werken zit in ons DNA. Dat trekt mensen aan en houdt ze.”

Voor mensen die in onze warehouses werken, ligt dat anders. Daar spelen meer factoren een rol. Logistiek is ‘booming’, en op de as Antwerpen-Hasselt gaat het hard.

Uiteraard vangen we dat zo veel mogelijk op met interne mobiliteit: je kunt doorgroeien tot voorman, en teamleider bij ons. Maar de ‘pool’ zal uitdrogen op termijn.

Interim voor flexibele rekrutering

Interim geeft ons de flexibiliteit die we nodig hebben. Wij werken op het ritme van onze klanten, enin e-commerce en retail kan dit zeer snel gaan.

In onze sector moet je makkelijk aan en uit kunnen schakelen.

Interim rekrutering moet aan beide kanten werken

Wat wel zeker is: je kunt je interimrekrutering niet bij je leverancier laten met de boodschap: ‘doe het nu maar allemaal voor ons’.

Je moet er een echt partnership van maken, waarbij iedereen tijd en energie investeert.

Aan de relatie met Tempo-Team hebben we écht gebouwd en gewerkt, zij ook. Dat maakt dat de preselectie van mensen écht op ons is afgestemd, en ook aan de onboarding werken we samen. Dat werkt efficiënt. Zo goed kennen we elkaar.

Retentie begint op de eerste dag

Van je eerste dag tot de verdere onboarding, begeleiding en training: dat traject is cruciaal voor retentie. Daar gaan we voor een intensieve, persoonlijke benadering.

Nieuwe mensen hebben altijd één mentor collega bij wie ze met al hun vragen terechtkunnen. Verder zetten we stevig in op training om mensen de best mogelijke start te geven.

Logistiek verdient een betere reputatie

Uiteraard, we staan voor grote uitdagingen. Mobiliteit en het file verhaal krijgen vaak de aandacht maar eigenlijk liggen er geweldige kansen in ons land voor ondernemingen. Belux door zijn centrale ligging in Europa is gekend voor zijn logistieke expertise. Buitenlandse ondernemingen weten dit.

We zouden logistiek als aantrekkelijke werkgever in de markt moeten zetten, net zoals chemie dat doet. Vanuit samenwerking met alle spelers.


Bent u net als Kuehne + Nagel op zoek naar logistics medewerkers? Tempo-Team Logistics matchen u met het juiste profiel. Neem vandaag nog contact op met een kantoor in uw buurt.

Lees meer:

Beter werken, Inzichten en trends, Praktijk

Werknemers én werkgevers vinden werken tot 67 niet haalbaar. Toch ontbreekt het vandaag aan actie. Wij reiken concrete verbeterpunten aan.

Beter werken, Inzichten en trends, Praktijk

Werknemers én werkgevers vinden werken tot 67 niet haalbaar. Toch ontbreekt het vandaag aan actie. Wij reiken concrete verbeterpunten aan.
meer

Beter werken, Praktijk

“Ideaal zou zijn dat je ter preventie collega’s hebt die de eerste signalen van te lang aanhoudende stress oppikken. Ze kunnen zelf aanspreekpunt worden en inspraak krijgen in het preventiebeleid r...

Beter werken, Praktijk

“Ideaal zou zijn dat je ter preventie collega’s hebt die de eerste signalen van te lang aanhoudende stress oppikken. Ze kunnen zelf aanspreekpunt worden en inspraak krijgen in het preventiebeleid r...
meer

HR strategie, Praktijk

Bijna de helft van de bedrijven in ons land krijgt zijn openstaande vacatures niet ingevuld. Hoewel er een grote vraag is naar werk, missen werkzoekenden vaak de nodige vaardigheden en kennis. De o...
meer