talent_management
talent_management

Van aantrekken tot motiveren, van feedback tot ownership. Zo gaat u om met talent. Op een arbeidsmarkt die steeds schaarser wordt, is geschikt talent aantrekken en aan u binden belangrijker dan ooit. Hoe u dat nu weer doet? We sommen de belangrijkste punten voor Talent Management even voor u op.

Talent aantrekken: een match met uw bedrijfscultuur

De juiste kandidaten vinden en aantrekken? Bij vacatures die langer openstaan of bij knelpuntberoepen, doet een creatieve aanpak wonderen. Door mensen zelf op te leiden bijvoorbeeld in plaats van te zoeken tot u die ene gekwalificeerde persoon vindt. Kies voor kandidaten die klikken met uw bedrijfscultuur. Wees hier open en transparant over tijdens het hele onboardingsproces, van aanwerving tot einde carrière.Wanneer collega’s zich volledig vinden in de missie en cultuur, blijven ze langer én gelukkiger bij u werken.

Geef talent de juiste aandacht

U trok nieuw talent aan? Dan is het nu uw taak hen te blijven motiveren. Continuïteit inbouwen is daarom van onschatbare waarde. Jong talent blijkt zo 2 jaar de tijd nodig te hebben om volledig te kunnen groeien. Een periode waarin ze vooral ondersteuning zoeken in de vorm van opleidingen en feedback. Maar vergeet ook de midloopbaners niet. Wanneer zij zichzelf als vanzelfsprekend beschouwd voelen, durven ze ook naar andere bedrijven te kijken. Maak daarom alle mogelijkheden i.v.m. interne mobiliteit duidelijk zichtbaar. Ook verantwoordelijk en vrijheid binnen een fluency-omgeving zijn sleutels tot geluk én succes.

En als er dan toch een afscheid komt?

Er was een match, ruimte voor feedback en kansen om groeien … Maar toch besluit uw getalenteerde collega andere horizonten op te zoeken? Zorg dan dat de deur steeds op een kier blijft staan. Met een zinvol en warm exitgesprek maakt u ruimte voor een laatste feedbackmoment en een positieve boodschap. Een boodschap die uw ex-collega meeneemt naar de buitenwereld. En die zo zelf weer nieuw talent aantrekt.