Klassiek kantoor vs. corona: 0-1?

Ontdek de 4 trends voor De Nieuwe Werkomgeving, tijdens én na het corona-tijdperk.

Vergeet alles wat je dacht te weten over de juiste kantoorinrichting. Ja, nu.

Corona zet de wereld van werk op zijn kop. Dus ook onze werkomgeving.

Uit onderzoek van kantoorinrichters Ahrend bij 235 van hun opdrachtgevers blijkt dat 81% van de ondervraagden verwacht dat hun werkomgeving blijvend verandert.

Pierrick Masure, international marketing- & communication advisor bij Ahrend deelt 4 trends binnen onze nieuwe ‘werkrealiteit’. 

Op korte én lange termijn.

Hoe ziet de werkomgeving van de toekomst eruit?

Een gezonde werkomgeving betekent op korte termijn in eerste plaats een plek met persoonlijke ruimte, veiligheid en een goede hygiëne

Aangegeven looproutes, schermen tussen bureaus, handgeldispensers... Maar misschien nog belangrijker is een gedragsverandering bij alle collega’s en bij leidinggevenden. 

Zolang er geen vaccin is, moeten we zoeken naar een slimme manier om werk tussen kantoor en thuis te verdelen, waarbij deels thuiswerken een blijver is.

Het kantoor wordt zo een plek waar mensen heen gaan voor sociale activiteiten en interactie

Daaruit volgen deze 4 opmerkelijke trends:

 

1. Geen tijd verspillen op kantoor

90% van de ondervraagden bekijkt het kantoor van de toekomst als een plek waar je met plezier naartoe gaat om collega’s te ontmoeten.

Voor opleidingen of om samen te brainstormen. 

Kortom: alles wat je niet thuis kan doen en wat de verplaatsing de moeite waard maakt. Het kantoor is daarbij de fysieke spil van de bedrijfscultuur, een hub.

Dat vraagt ook de nodige aanpassingen. Wie doet wat, waar en wanneer - op kantoor of thuis? Duidelijke afspraken maken is  belangrijk. Gebruik daarvoor alle informatiesystemen die voorhanden zijn.

Daarnaast kan je je kantoor ook herindelen, met meer ruimte aangepast aan de sociale interactie, zoals brainstormhoeken of ruime, multi-inzetbare opleidingsruimtes. Met de nodige voorzorgsmaatregelen natuurlijk.

 

2. Bureaumeubilair als extralegaal voordeel

97% van de werkgevers gelooft dat thuiswerken een vast gegeven zal worden. 73% is bereid te investeren in een ergonomische thuiswerkplek voor medewerkers. Want ook thuis moet je gezond kunnen werken.

Een goed instelbaar bureau, een ergonomische stoel en aangepast beeldscherm zouden de nieuwe extralegale voordelen kunnen worden. 

De thuiswerkplek krijgt een heel nieuwe status én maakt integraal deel uit van de kantooromgeving.

 

3. Het kantoor voor jezelf

Persoonlijke ruimte, veiligheid en hygiëne zullen een blijvende impact hebben op kantoorinrichting. Flexibele werkplekken zullen verdwijnen en we zullen waarschijnlijk meer teruggrijpen naar ‘vaste’ plaatsen. Efficiënt gebruik van elke beschikbare m2 is noodzakelijk.  

Op korte termijn kan back-to-back werken een oplossing zijn. Net als werken in afgescheiden ruimtes of transparante schermen tussen de werkplekken. 

Op langere termijn moet er gekeken worden naar een flexibel herinrichtingsplan. 

 

4. Liever online

We zullen in de toekomst minder verplaatsingen maken en meer bellen. Niet alleen van thuis, maar ook vanuit kantoor. Klantencontacten zullen vaker verlopen via Google Hangout, Teams of Zoom. 

Een goede infrastructuur is daarbij onontbeerlijk. Niets zo vervelend als een internetconnectie die faalt of slecht geluid genereert. Vergeet ook niet de online etiquette te delen.

Om je collega’s niet lastig te vallen met vergadergeluiden, zijn afgesloten werkruimtes een must. En ook privacy is meer dan ooit van tel.

Lees meer:

Inzichten en trends

Ontdek de 4 trends voor De Nieuwe Werkomgeving, tijdens én na het corona-tijdperk.

Inzichten en trends

Ontdek de 4 trends voor De Nieuwe Werkomgeving, tijdens én na het corona-tijdperk.
meer

Praktijk

Van 11 mei tot 24 mei 2020 stonden de sociale verkiezingen gepland. Maar het coronavirus stak daar een stokje voor. De verkiezingen zijn nu uitgesteld tot na de zomer. Wat betekent dit concreet?

Praktijk

Van 11 mei tot 24 mei 2020 stonden de sociale verkiezingen gepland. Maar het coronavirus stak daar een stokje voor. De verkiezingen zijn nu uitgesteld tot na de zomer. Wat betekent dit concreet?
meer

Beter werken, Praktijk

Van fluency tot interne communicatie: je organisatie kan nu al leren uit intense weken corona-werken, toch?
meer