Goed gesprek: Valérie Dorvillers, Office Manager Tempo-Team Charleroi

Mee aan het hoofd van ons nieuwste kantoor in België. Draaien aan 200%, soms. Geloven in jongeren. En op tijd de stekker eruit, de grens over. Dit is een Goed Gesprek met veel drive én veel plezier.

Valérie, je werkt in het nieuwste Tempo-Team kantoor van ons land

Ja, super. Het is echt een mooie plek geworden om kandidaten en klanten te ontvangen, en om in te werken. Het is fijn om dit aan onze mensen te kunnen geven, ook. Zij maken wel de kracht uit van Tempo-Team en werken elke dag hard. Vastberaden, vind ik ze. Zij brengen de waarden van Tempo-Team in de praktijk.

Jij kent anders ook het klappen van de zweep

Ik heb me nooit verveeld in de 16 jaar dat ik hier werk, da’s waar. (lacht) Ik ben gestart bij Vedior, toen nog, als consultant voor office profielen. En daarna steeds verder doorgegroeid, tot Office Manager voor Technica, Retail en Industry vandaag. Er is zo veel veranderd.

Veel draait om efficiëntie vandaag, beter werk leveren op kortere tijd

Op welke vlakken heb je je wereld zien veranderen?

Heel fundamenteel, eigenlijk. Hoe we werken, en hoe we communiceren. Veel draait om efficiëntie vandaag. Beter werk leveren op kortere tijd; gerichter werken ook, zodat we ons kunnen concentreren op onze belangrijkste taken.

En daar krijgen we de nodige tools voor, hoor. Dat geldt ook voor de kandidaten. Zij geven nu zelf een pak info dankzij het vertrouwen dat zij in ons hebben , en zo komen we snel tot de essentie in ons gesprek.

Hoe vertaalt zich dat in je dagelijkse werking?

Creatief zijn, denk ik. Om tot die goede matching te komen, en het beeld van ‘interim’ bij te sturen. Onze arbeidsmarkt verandert, dus dat is nodig. Vandaag doen we echte rekrutering, en onderbouw je je matching met sterke argumenten.

Bijvoorbeeld. Werknemers zijn niet vaak geneigd om mensen zonder ervaring aan te nemen. Hoe ga je daarmee om? Je geeft de voorkeur aan opleidingen die hen toelaten toch te starten, ook op maat. Met de juiste omkadering en wat geduld, kan dat iemand worden die later een sleutelrol speelt.

Met de juiste omkadering en wat geduld, speelt die onervaren starter straks een sleutelrol

In 2016 starten we ontbijten om die startersprojecten bij ondernemers onder de aandacht te brengen. Jongeren zijn onze kracht van morgen, zonder hen staan we straks nergens. Dus als je tijd investeert in hen, heb je straks een grote return.

Dus als ik zie dat net dàt onze kandidaten tevreden maakt, en daardoor klanten onze expertise erkennen, dan maakt me dat gelukkig, hier.

Dat klinkt als een job met veel dimensies

Klopt. Ik ontmoet mensen met verschillende achtergronden: ondernemers en kandidaten , en wil goed begrijpen wat ze echt nodig hebben. Intern wil ik er zijn voor mijn collega-consultants. Er is veel aan het bewegen bij ons, dus staan we zelf ook stil bij wat wij nodig hebben, en hoe we kunnen evolueren.

En dan is er nog een derde dimensie: afstand nemen van onze dagelijkse werking, en strategisch nadenken over ons kantoor. Cijfers analyseren en bijsturen waar nodig.

Dus, ja, we zijn van alle markten thuis. (glimlacht)

Werk en thuis gescheiden houden. En geregeld de stekker eruit. Super belangrijk

Thuis ook?

(Lacht) Met zonen van 6 en 14 jaar, en een echtgenoot? Ja, hoor. Dus ik draai geregeld aan 200%. Maar het is een kwestie van die rollen goed gescheiden te houden. En we gaan vaak op weekend, en dan gaan we er echt helemaal uit.

We brengen graag enkele dagen door aan de Somme in Frankrijk, en dan komen we helemaal tot rust. Geen internet en de rust van het platteland. Alleen natuur en wij met z’n vieren. Oké, soms telefoon als het dringend is. Maar dat loskoppelen, dat is heel belangrijk.

Heb je een motto dat je inspireert in al die drukte?

Qui peut le plus, peut le moins.

Als je de zwaarste taken aankunt, dan zeker ook de lichtere. Ambitieus zijn en blijven groeien, beter worden, dat is belangrijk. Excellentie cultiveren, maar met respect voor anderen, en dus niet tegen elke prijs.

 

Lees meer:

Beter werken, HR strategie

Is ook in jouw bedrijf het personeelsverloop gestegen? Da’s nooit fijn. En nu met de schaarste al helemaal niet. Ons advies? Laat die vertrekkers niet gaan zonder een goed exitgesprek. We geven je ...

Beter werken, HR strategie

Is ook in jouw bedrijf het personeelsverloop gestegen? Da’s nooit fijn. En nu met de schaarste al helemaal niet. Ons advies? Laat die vertrekkers niet gaan zonder een goed exitgesprek. We geven je ...
meer

Praktijk

Een fijne medewerker die je bedrijf verlaat? Dat komt met de schaarste meer en meer voor. Niet laten vertrekken zonder een goed exitgesprek! Dat is hét moment om feedback te verzamelen die je reten...

Praktijk

Een fijne medewerker die je bedrijf verlaat? Dat komt met de schaarste meer en meer voor. Niet laten vertrekken zonder een goed exitgesprek! Dat is hét moment om feedback te verzamelen die je reten...
meer

HR strategie, Praktijk

U doet heel wat inspanningen om getalenteerde kandidaten aan te trekken. Dat talent aan boord halen en houden? Daarvoor is méér nodig dan een handtekening onder een contract. Onboarding maakt tegen...
meer