Vaccins op de werkvloer: vrije keuze of een must?

Vaccineren of niet, die vraag leeft onder werknemers. Toch duiken er naar aanleiding van de vaccinatiecampagne ook heel wat vragen op bij de werkgevers. Wat kan je doen als een werknemer het vaccin weigert? Wat zijn de mogelijke gevolgen? Geen nood, wij zorgen voor prikkelende antwoorden.

 

Verplichten is wettelijk geen optie

Je kan een werknemer nooit verplichten tot een vaccinatie. Daar is de wetgeving heel duidelijk in. Je mag ook geen controles uitvoeren om na te gaan of een werknemer al dan niet gevaccineerd is.

Alleen in enkele specifieke gevallen moet je als werkgever het vaccin of de test aanbieden en dienen je werknemers het te aanvaarden. Zo niet, kan deze werknemer niet langer ingezet worden. Zoals Hepatitis B voor zorgpersoneel of Hepatitis A voor functies in de afvalverwerking. Zulke risico’s zijn nu eenmaal kleiner als je medewerkers zitten te tokkelen op hun laptop, niet?

Kan je dan een werknemer die een vaccin weigert de toegang tot de werkvloer weigeren? Zeker niet. Dat wordt namelijk beschouwd als discriminatie op grond van de gezondheidstoestand en dan riskeer je een schadeclaim.

 

Zet in op sensibilisering

Lanceer een sensibiliseringscampagne om je werknemers op de hoogte te brengen van de voordelen. En die zijn er genoeg:

  • Minder besmettingen
    Een vaccinatie is niet enkel bevorderlijk voor de gezondheid van de werknemer, maar ook voor zijn/haar gezin. Je zorgt daarnaast niet enkel voor minder besmettingen, maar je vermijdt ook dat er teveel mensen gelijktijdig uitvallen. Geen overbodige luxe in economisch onzekere tijden!
  • Geef het goede voorbeeld
    Laat je als werkgever vaccineren en geef zo het goede voorbeeld aan je werknemers of laat andere directieleden en managers aan het woord over hun keuze tot vaccinatie.
  • Klein verlet voor vaccinatie
    Je werknemers mogen afwezig zijn gedurende de tijd die nodig is om zich te laten vaccineren, en dit zonder loonverlies. Ze moeten dan wel het tijdstip meedelen en de vaccinatie kunnen bewijzen. 

Een verplichting is niet nodig als je er alles aan doet om de vaccinatie te promoten onder je werknemers. Zorg er gewoon voor dat de vaccinatiecampagne een positief verhaal wordt!

 

Vlot naar het buitenland

De kans bestaat dat er werknemers zijn die zich niet willen laten vaccineren. Op zich is dat hun eigen keuze, maar zorg er dan wel voor dat iedereen weet wat de mogelijke gevolgen zijn. Een sensibiliseringscampagne over corona en veiligheid op de werkvloer kan zeker nuttig zijn.

Er gaan nu al meer en meer stemmen op om bijvoorbeeld een vaccinatiepaspoort in te voeren om te kunnen reizen. Het kan dus zijn dat je voor bepaalde verplaatsingen of events zal moeten aantonen dat je gevaccineerd bent. Denk maar aan luchthavens, vliegtuigen of congressen.

Hoe dan ook, voordelen genoeg om werk te maken van een degelijke vaccinatiestrategie op de werkvloer

 

Wat ga jij doen als niet-essentiële reizen terug worden toegelaten? Is jouw HR-beleid al klaar voor werknemers die na een deugddoende vakantie terugkeren? Lees er hier alles over!

Lees meer:

HR strategie

Hoeveel mensen in je netwerken zijn HR-professionals? Hoeveel boeken en artikels lees je over HR? Minstens even verfrissend: inspiratie die niets maar dan ook niets met HR te maken heeft. Leren van...

HR strategie

Hoeveel mensen in je netwerken zijn HR-professionals? Hoeveel boeken en artikels lees je over HR? Minstens even verfrissend: inspiratie die niets maar dan ook niets met HR te maken heeft. Leren van...
meer

Beter werken, Praktijk

Hoe pak je pesten op het werk aan − nu en als we straks weer meer naar kantoor gaan? Wij geven een praktische checklist voor HR mee

Beter werken, Praktijk

Hoe pak je pesten op het werk aan − nu en als we straks weer meer naar kantoor gaan? Wij geven een praktische checklist voor HR mee
meer

Inzichten en trends

Leren en groeien: het is cruciaal, tonen de cijfers in ons RED Report aan. Voor ons werkplezier en om de schaarste het hoofd te bieden. Leren faciliteren? Denk niet alleen aan dure en formele oplei...
meer