Geluk lijkt het hoogste goed. Ie-de-reen streeft het na. Hygge-boeken gaan als zoete broodjes over de toonbank. Zweetdruppels vliegen in het rond tijdens Bikram yoga-sessies. In zijn vrije tijd zoekt de Belg dus het geluk op. Maar serveert u dat op het werk?

Gelukkige werknemers maken management gelukkig

‘Geluk op de werkvloer’. Klinkt het u te zweverig? Dat is het niet.

Een gelukkige werknemer stuwt uw bedrijf vooruit. Hij is positiever tegenover veranderingen zoals automatisering en digitalisering. Een gelukkige ziel bruist van de energie en is dus productiever.

En wie gelukkig is, valt minder ten prooi aan burn-outs. En dan is er nog een voordeel: gelukkige werknemers blijven waar ze zijn. Bij u.

Geen verloop, dus geen extra kosten. En óf uw management daar oor naar heeft.

Een gelukkige werknemer stuwt uw bedrijf vooruit

Het Nieuwe Werken als sleutel tot geluk

Hoe zit het met het geluk op de Belgische werkvloer? Onderzoeksbureau iVox onderzocht het voor Tempo-Team bij 800 Belgische werknemers. Het resultaat is ontnuchterend. Vier op tien werknemers vindt dat het beter kan met werkgeluk. Maar de werkgever ziet dat anders. Vier op vijf oordeelt dat er geen probleem is met de stressbestendigheid en motivatie van zijn werknemers.

Werknemers die ongelukkig zijn, werkgevers die dat niet merken: dat kan leiden tot burn-outs. Wat is dé sleutel tot een ommekeer? Het Nieuwe Werken. Laat collega’s tijds- en plaatsonafhankelijk werken. Niet waar en wanneer ze aan de slag zijn, telt. Wel wát ze presteren.

Niets nieuws? Klopt. De oplossing van het Nieuwe Werken is bekend maar ook onbemind. Amper 20% van de werkgevers zegt dat zijn bedrijf het ondersteunt.

Hier is dus nog een lange weg te gaan. De federale regering probeert het pad te effenen met de wet Werkbaar Wendbaar Werk. Die telt nieuwe juridische regels over flexibiliteit en arbeidsduur.

Niet waar en wanneer medewerkers aan de slag zijn, telt. Wel wát ze presteren

Geluksmakers versus gelukskrakers

Hoe maakt of kraakt u nu geluk op de werkvloer? Wij focussen op drie (on)geluksingrediënten: job, werkomgeving en management.

Een job vormt dé essentie van werken. Is ze boeiend? Dan staat uw werknemer al een stap dichter bij zijn werkgeluk. ‘Maar een job ís wat ze is’. Toch hebt u meer in de pap te brokken dan u denkt. Een job met autonomie, betrokkenheid en maatschappelijke relevantie maakt gelukkig. Gelukskrakers? De afwezigheid van interne mobiliteit, carrièreperspectieven en opleidingsmogelijkheden.

De werkomgeving is belangrijk voor uw werknemer: hij of zij brengt er meer tijd door dan thuis. U zorgt dus maar beter dat sfeer én infrastructuur goed zitten. Geluksmakers zijn toffe collega’s, inspirerende bazen en ergonomische inspanningen. Kraakt het geluk: het gebrek aan teamevents, sportfaciliteiten en gezonde voeding.

Geen werkvloer zonder management. Leidinggevenden hebben een grote impact op het geluksgevoel van hun medewerkers. Gelukmakers: naar tevredenheid peilen, waardering geven en interesse tonen. Niet transparant zijn, een hoge werkdruk creëren en personeelsleden ongelijkwaardig behandelen? Dat zijn gelukskrakers.

En u? Hoe gelukkig bent ú? 

Wij zien als hoe lastig HR het soms heeft. Ad-hoc oplossingen moeten aanreiken, terwijl u liever de ruimte en de middelen krijgt om structurele maatregelen te treffen. Krijgt u het management niet echt mee? Drie tips om als bedrijfsstrateeg mee aan tafel te geraken:

1. Denk in euro’s 
toon áltijd de return on investment (ROI) van uw voorstel.

2. Spreek managementtaal 
laat HR-jargon achterwege en communiceer helder over waar het op staat.

3. Geef uw baas zijn slaap terug 
geef proactief professioneel advies om grote bedrijfsknopen door te hakken.


Nog meer tips om geluk te brengen? 

Ons Red Report onthult alle details, met cijfers en praktische inzichten.

Lees meer:

Beter werken, Praktijk

Slaagde uw organisatie erin om helemaal GDPR-klaar te worden? Missie volbracht? Dat kan alleen als iedere medewerker, die met persoonsgegevens omgaat, de regels ook echt in de praktijk brengt. Hoe ...

Beter werken, Praktijk

Slaagde uw organisatie erin om helemaal GDPR-klaar te worden? Missie volbracht? Dat kan alleen als iedere medewerker, die met persoonsgegevens omgaat, de regels ook echt in de praktijk brengt. Hoe ...
meer

Beter werken, HR strategie

Voor nieuw talent zet u alle zeilen bij, voor oudere medewerkers heeft u ook een programma, maar wat met de mensen die zich in het midden van hun loopbaan bevinden?

Beter werken, HR strategie

Voor nieuw talent zet u alle zeilen bij, voor oudere medewerkers heeft u ook een programma, maar wat met de mensen die zich in het midden van hun loopbaan bevinden?
meer

Praktijk

Informele feedback, netwerken, zelfsturing, fluency - weet u nog wat het Nieuwe Werken inhoudt? Wij geven niet alleen een stand van zaken, maar ook praktisch advies.
meer