Social media? Start met HR nu gewoon op LinkedIn

Ik zou misschien iets moeten doen met social media. Met mijn eigen profiel, met HR, met collega’s. Maar rendeert dat? En hoe begin ik eraan? Antwoord 1: ja. Antwoord 2: op LinkedIn.

Social media voor uw onderneming? Ja!

Social media zijn wijdverspreid, ze maken deel uit van onze dagelijkse leven, dat is een feit. En ook ondernemingen gebruiken ze volop. Zoekt u maar eens op Facebook naar uw favoriete merken. Maar zijn al deze kanalen daarom ook inzetbaar voor u, en voor uw HR-beleid?Ja – om minstens drie redenen:

1. U leert bij 

Mensen delen meningen op social media, ze delen verhalen die ze interessant vinden, die hen raken. Maar, het ene artikel is al relevanter dan het andere, u bent gewaarschuwd. ls u echter het juiste netwerk opbouwt, steekt u heel wat op van nuttige updates. Zo blijft u bij met wat er leeft in uw sector.

2. U springt in het oog van kandidaten

Potentiële werknemers zoeken online info over werkgevers. Op de website én op sociale kanalen. Op basis van wat u er vertelt, leren ze u kennen. Wat zou de visie zijn van uw communicatie-afdeling? Want als die al op social media zit, verdient HR zeker een plaats aan de tafel. 

3. U bepaalt zelf uw social media-investering  

Zie social media als een speeltuin – in het begin toch. Begin gewoon met uw eigen profiel. U kiest zelf hoelang u er vertoeft – binnen de spelregels van uw organisatie uiteraard. Voordeel: social media zijn behapbaar, het kan stap voor stap. Met enkele kleine investeringen bent u sneller dan u denkt al op weg, en kunt u zich een beeld vormen van de mogelijkheden voor HR.

Meer weten? Laat u inspireren door De do’s & dont’s voor rekrutering op social media.

LinkedIn is een snelgroeiend netwerk. Heel wat collega’s hebben er vast al een account. Stelt een van hen nog eens de vraag: “En, wanneer volgt HR?” Dan zegt u straks zelfverzekerd: “We zijn er volop mee bezig.”

LinkedIn voor HR? Ja!

Pinterest, Instagram, Twitter. Google Plus, Facebook, LinkedIn. Opties genoeg, zelfs te véél. Maar uw keuze is snel gemaakt. Want gaat het over jobs, rekrutering, HR? Dan is LinkedIn de grote uitverkorene. U leest er alles over in de gids LinkedIn voor HR-managers die geen tijd hebben voor LinkedIn deel 1. Maar hier zetten we alvast snel op een rij waarom LinkedIn gebruiken een bijzonder goed idee is.

1. Professionele focus
Jobs, careers, companies… Daar draait het om op LinkedIn. Foto’s van goudgele stranden en schattige kittens zijn er zeldzaam.

2. Rekrutering en retentie  
LinkedIn telt bijna 3 miljoen leden in België. Onder hen potentiële kandidaten: goed voor LinkedIn recruitment. En huidige werknemers: goed om de banden meer aan te halen, en ze straks in te schakelen voor uw social media-aanpak.

3. Vruchtbare solo-inspanningen  
U hoeft niet meteen voor een breed opgezette aanpak te gaan. Met een individueel profiel bereikt u al behoorlijk wat in weinig tijd, en leert u een pak bij.

4. Sterke bedrijfspagina  
Ziet u het grootser en gaat u met het hele HR-team aan de slag? Dan zetten de mooie LinkedIn-bedrijfspagina’s u gemakkelijk op weg.

5. Verhelderende data  
Op LinkedIn schiet u niet in het wilde weg. U kunt het effect van uw inspanningen meten en die data gebruiken om uw aanpak bij te sturen en te onderbouwen.

U bent klaar om deze eerste stappen op LinkedIn te zetten; of er nog beter te worden? Onze heel praktische gids LinkedIn voor HR-managers die geen tijd hebben voor LinkedIn deel 1 zet u op weg.


Lees meer:

Beter werken, HR strategie

Is ook in jouw bedrijf het personeelsverloop gestegen? Da’s nooit fijn. En nu met de schaarste al helemaal niet. Ons advies? Laat die vertrekkers niet gaan zonder een goed exitgesprek. We geven je ...

Beter werken, HR strategie

Is ook in jouw bedrijf het personeelsverloop gestegen? Da’s nooit fijn. En nu met de schaarste al helemaal niet. Ons advies? Laat die vertrekkers niet gaan zonder een goed exitgesprek. We geven je ...
meer

Praktijk

Een fijne medewerker die je bedrijf verlaat? Dat komt met de schaarste meer en meer voor. Niet laten vertrekken zonder een goed exitgesprek! Dat is hét moment om feedback te verzamelen die je reten...

Praktijk

Een fijne medewerker die je bedrijf verlaat? Dat komt met de schaarste meer en meer voor. Niet laten vertrekken zonder een goed exitgesprek! Dat is hét moment om feedback te verzamelen die je reten...
meer

HR strategie, Praktijk

U doet heel wat inspanningen om getalenteerde kandidaten aan te trekken. Dat talent aan boord halen en houden? Daarvoor is méér nodig dan een handtekening onder een contract. Onboarding maakt tegen...
meer