De HR-manager als bedrijfsstrateeg: meedenken met management

STRATEGIE: denk in functie van uw bedrijf. Een straffe HR-manager is een beetje superman. Hij vervult verschillende rollen tegelijk: personeelsbeheerder, administrator, rekruteerder, bedrijfsstrateeg. Wat houden die rollen vandaag in? Dat ontdekte u de komende weken, in vier aparte blogposts. ‘Bedrijfsstrategie’, heb ik daar iets mee te maken? Toch wel, de super HR-manager schuift vandaag mee aan de tafel met management.

1) personeelsbeheerder
2) administrator
3) rekruteerder
4) bedrijfsstrateeg

Help het management een handje

De bedrijfswereld is bikkelhard. Daarom denkt een super HR-manager mee in functie van zijn organisatie. Wat is er nodig om te overleven in deze concurrentiële mallemolen?

Aan u om af te komen met strategische voorstellen. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw baas u serieus neemt?

1. Spreek de taal van het management
Denk niet dat u bij uw baas indruk maakt met hoogdravend taalgebruik. Laat dat moeilijke HR-jargon dus maar achterwege. Net als wollige woorden waarmee u ogenschijnlijk veel maar in werkelijkheid niets zegt. Formuleer helder waar het op staat.

2. Denk in euro’s
Let’s face it: uw management wil eigenlijk maar één ding horen, ROI. Wat is de return on investment van uw voorstel? Zeg bijvoorbeeld hoeveel jullie besparen door een klassieke advertenties te schrappen. En toon de effectiviteit aan van innovatieve LinkedIn-campagnes.

3. Geef uw baas zijn slaap terug 
Managementleden hebben heel wat aan hun hoofd. Wat als u nu eens meedenkt om hun zorgen te verlichten? Uw professionele advies is misschien doorslaggevend om een belangrijke knoop door te hakken – bijvoorbeeld bij een herstructurering. Creatieve oplossingen aanreiken wordt ongetwijfeld in dank afgenomen.

Alle rollen van een super HR-manager nog eens op een rijtje?

Lees meer over personeelsbeheer, administratie en rekrutering.