Personeelsbeheer vandaag: werken aan welzijn

PERSONEELSBEHEER: leg medewerkers in de watten

Een straffe HR-manager is een beetje superman. Hij vervult verschillende rollen tegelijk:
1) personeelsbeheerder
2) administrator
3) rekruteerder
4) bedrijfsstrateeg

Wat houden die rollen vandaag in? Dat ontdekt u de komende weken, in vier aparte blogposts. Starten doen we met personeelsbeheer. Want is het niet dáár waar HR om draait – om uw menselijke kapitaal?

 

Gezonde, gelukkige en gemotiveerde medewerkers

Een super HR-manager zorgt dat medewerkers zich gewaardeerd voelen. Een noodzaak in de war for talent. Bij de rekrutering wint u een veldslag, maar de oorlog wint u pas als u de talenten houdt. Proactief personeelsbeheer wordt uw codewoord.

Alvast één goede raad: kom onder de mensen. Want een top HR-manager weet wat er leeft bij de werknemers. En voor de rest? Zet in op:

gezondheid

‘Zoveel procent van de werknemers lijdt onder stress’, ‘zoveel procent valt uit door burn-out’, … we horen niets anders. Hebt ú al een preventiebeleid om te waken over het mentale welzijn van uw werknemers? En over hun fysieke gezondheid: hoe zit het met ergonomie, veiligheid op de werkvloer, …?

geluk

Een gelukkige medewerker krijgt zelf de touwtjes in handen. De focus ligt op wát hij presteert, niet op wanneer hij aan zijn pc zit. Klaar om te evolueren naar een nieuwe manier van werken: met flexibele uren, thuis- en telewerk, zelfsturing, …? Want hoe plooibaarder uw organisatie, hoe productiever uw medewerkers zijn.

motivatie

We moeten langer aan de slag blijven. Reden te meer om te focussen op talent management. Hoe zet u ieders capaciteiten het beste in?

Bied ondersteuning op maat via opleidingen. En creëer kansen om door te groeien of van job te wisselen.

In het volgende artikel ontdekt u hoe u uw administratie bolwerkt.